5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Dan MOTREANU, președinte PNL Giurgiu: „Numărul școlilor ce vor beneficia de programul „Masa caldă în școli” se dublează”

Extinderea programului urmează să intre în vigoare în anul școlar 2022-2023. Proiectul de ordonanță de urgență redactat de Ministerul Educației prevede o limită valorică zilnică majorată de la 10 la 15 lei pentru o masă caldă. Acesta este anunțul făcut de președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, într-o recentă postare pe contul său de socializare.

În luna februarie, Guvernul Nicolae Ciucă a alocat peste 66 de milioane de lei pentru a derula acest program şi în semestrul al II-lea al anului școlar. La nivel național, de acest program beneficiază 68.000 de preșcolari și elevi din 150 de școli.

În județului Giurgiu, vorbim de 1.333 de beneficiari, din patru școli, pentru care s-au alocat 1.295.000 de lei. Guvernarea PNL a extins în 2020 programul pilot la 150 de școli din zone defavorizate. Anterior, programul funcționa în 50 de școli. Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național, preciza președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole