22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Timp de o lună, autoritățile locale pot depune cereri pentru finanțarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale”

Ziua de 7 martie a fost prima zi a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru proiecte care vizează sisteme de distribuție a gazelor naturale, proiecte ce vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, anunța europarlamentarul liberal Dan Motreanu.

Ordinul privind aprobarea normelor metodologice, semnat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Conform documentului, prin acest program se pot finanța: înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale; extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale; modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale;

Cererile de finanțare se pot depune pe platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/.

Prin Programul ”Anghel Saligny”, guvernul condus de un premier liberal alocă 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz. Bugetul total se va ridica la 55,5 miliarde de lei, în urma preluării finanțării altor 105 de proiecte de rețele de gaz de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Recent, Comisia Europeană a acceptat folosirea gazelor naturale și a energiei nucleare în tranziția spre energia verde. Voi sprijini finanțarea din bani europeni a investițiilor în gaze naturale și în energie nucleară, atunci când subiectul va fi dezbătut de Parlamentul European, a mai precizat liberalul Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole