10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL și președintele PNL Giurgiu: „Peste un miliard de euro, fonduri europene pentru spitale mai sigure”

Aproape patru sute de contracte pentru dotarea spitalelor, în valoare totală de peste un miliard de euro, au fost semnate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), anunța, de curând, europarlamentarul liberal giurgiuvean și, totodată, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu. Mai exact, este vorba despre 380 de contracte, în valoare totală de 1,1 miliarde de euro, „Accesarea fondurilor europene nerambursabile permite dotarea spitalelor cu echipamente medicale de ultimă generație și echipamente de protecție. De asemenea, aceste fonduri sunt folosite pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”, spunea Dan Motreanu.

„Fie că este pandemie sau nu, infrastructura de sănătate a României și cadrul de furnizare a serviciilor trebuie să fie adaptate la tehnologiile moderne pentru a satisface nevoile medicale ale populației. În acest sens, pot spune că este o perioadă prolifică, în care semnăm numeroase contracte pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii”, declara, la rândul său, Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, citat de Dan Motreanu.

Separat de bugetul alocat prin POIM 2014-2020, prin PNRR și Politica de Coeziune, România dispune de fonduri importante pentru a asigura accesul românilor la servicii preventive, de urgență, curative și reabilitare de calitate. În acest sens, din Planul Național de Redresare și Reziliență dispunem de 2,45 miliarde de euro pentru sănătate, în vreme ce Programul Operațional Sănătate din Politica de Coeziune 2021-2027 are o alocare totală de 3,88 miliarde de euro.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole