17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL și președinte al filialei județene GIURGIU PNL: „Teatrul TUDOR VIANU, pe lista instituțiilor culturale ce au primit finanțare de la Guvernul României”

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu se află pe lista instituțiilor culturale care au primit finanțare de la Guvernul României. Finanțarea este în valoare de 1.745.409 de lei, declara, cu puțin timp în urmă, președintele filialei județene a PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu.

Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din Ronânia. Este vorba de instituții culturale de spectacole care se află în subordinea autorităților publice locale și nu primesc finanțare din bugetul național.

Aceste instituții își pot acum acoperi cheltuielile de funcționare și pot efectua investiții specifice.

În luna august, 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale au primit o finanțare de aproape 270 milioane de lei din partea Guvernului României.

La momentul respectiv, teatrul ”Tudor Vianu” a beneficiat de o finanțare de 2.456.000 de lei, a mai precizat liderul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole