1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Dacian CIOLOȘ este noul președinte USR PLUS. Cel care l-a propulsat în politica mare este Dan MOTREANU

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS, cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna. Voturile membrilor USR PLUS în turul al doilea au fost exprimate online, scriu cei de la digi24.ro.

După primul tur de scrutin din cadrul alegerilor interne ale USR PLUS, Cioloș avea un avans de două procente în fața lui Barna, mulți analiști spunând că, de fapt, Barna ar fi fost câștigător, avansul fiind unul extrem de fragil.

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

Puțini sunt însă cei care știu, cu adevărat, cum a pătruns în politica mare proaspătul președinte al USR. Dezvălurile au fost făcute de către Dacian Cioloș cu puțin timp în urmă, în cadrul unei emisiuni TV, când acesta a recunoscut faptul că a ajuns în politica mare după ce fusese propus în funcția de secretar de stat, la inițiativa lui Dan Motreanu, actual europarlamentar și lider al liberalilor giurgiuveni.

La scurt timp după aceea, Dacian Cioloș a devenit comisar European pe probleme de agricultură.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole