17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Curg incompatibilitățile la Giurgiu…ANI s-a pronunțat în cazul unui angajat DGASPC și al unui fost inspector la o primărie din județ

Pentru 22 de persoane s-au pronunțat anchetatorii Agenției Naționale de Integritate, toți fiind declarați incompatibili, unora deschizându-li-se chiar și dosare penale. În ceea ce privește județul Giurgiu, ANI s-a pronunțat în privința unui consilier din cadrul DGASPC și a unui fost inspector de urbanism al primăriei comunei Prundu.

Potrivit documentului publicat pe site-ul ANI, Rodica Buduru, consilier în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 05 ianuarie 2017, întrucât deține și exercită simultan cu funcția publică de consilier în cadrul D.G.A.S.P.C. și funcția de contabil în cadrul C.A.R. Protecția Copilului Giurgiu, activitățile desfășurate de către aceasta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Cea de a doua persoană vizată, Gabriel Romeo Rontea, fost Inspector urbanism în cadrul Compartimentului Urbanism, Primăria Comunei Prundu, Județul Giurgiu, în perioada 01 octombrie 2010 – 03 decembrie 2018, a exercitat simultan cu funcția publică de inspector urbanism în cadrul Primăriei comunei Prundu și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului PFA, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. 

În calitate de inspector urbanism în cadrul compartimentului Urbanism a încheiat un contract de novație între Primăria comunei Prundu și propriul PFA, în baza căruia, în anul 2018, a încasat suma de 25.000 Lei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole