10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Cum arată programul zilei de Bobotează, anul acesta, la Giurgiu

Vineri, 6 ianuarie, creștin-ortodocșii din toată țara sărbătoresc Botezul Domnului (Boboteaza), penultima mare sărbătoare din ciclul sărbătorilor de iarnă. Și anul acesta, activitățile prilejuite de acest eveniment se vor desfășura în două locații: Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” și Bazinul Dunării – Platforma Secția Căi Navigabile Giurgiu.

Ziua va începe la ora 9,00, cu Sfânta Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din centrul municipiului, după care, timp de aproape o oră, soborul de preoți și enoriașii se vor deplasa la Bazinul Dunării – Secția Căi Navigabile pe strada „Mircea cel Bătrân„ și șoseaua Portului, însoțit de fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”.

Acolo, preoții vor sfinți apa din Bazinul Dunării, după care va avea loc un alt moment important în derularea sărbătorii: aruncarea Crucii Sfințite în apă, recuperarea acesteia și returnarea ei către PreaSfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului.
Ca și până acum, câștigătorii vor primi premii din partea Primăriei Municipiului și din partea Episcopiei.

Reamintim că anul trecut, trei temerari s-au aruncat în apa rece a Dunării, iar crucea a fost prinsă de Răzvan Alin Nidelea (28 de ani)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole