18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Corul „bocitoarelor” din Stănești s-a înșelat…

La începutul acestei veri, mai exact în primele zile ale lunii iunie, un veritabil cor al bocitoarelor pornise lamentările în comuna Stănești. Motivul? Cei câteva zeci de plopi de pe marginea drumului Stăneștiului (cum este cunoscut tronsonul de șose care leagă DJ 504 Giurgiu – Vieru de comuna Stănești) au fost toaletați, operațiune care nu mai fusese făcută până acum. Tot lemnul rezultat din această acțiune, ne spunea primarul comunei, Dănuț Mitrea, a fost dat – pe bază de tabel, și semnătură – familiilor aflate în risc de sărăcie. Mai mult, corul bocitoarelor a chemat o televiziune națională, să filmeze „sutele de copaci ciopârțiți” de pe marginea drumului…

„La vremea respectivă, au venit și de la televiuziuni naționale, să filmeze „dezastrul”. E drept, plopii nu erau foarte arătoși, dar asemenea lucrări s-au făcut și în alte comune, chiar și în municipiu, și nimeni nu a mai strigat că, vai, bieții copaci sunt distruși. Chiar de curând am trecut printr-o altă comună din județ, unde am filmat plopi care au fost la rândul lor toaletați. Numai că acolo oamenii au fost de bună credință, nu s-au apucat să acuze și să arunce cu noroi într-o lucrare absolut normală în orice comunitate”, a spus primarul comunei Stănești.

De altfel, drumul cu pricina este în administrarea comunei amintite, astfel că lucrările și siguranța traficului sunt în „jurisdicția” primăriei din Stănești.

De altfel, la vizita noastră, făcută după câteva luni de la toaletarea arborilor, am avut surpriza să găsim plopi cu ramuri noi crescute, verzi, nicidecum niște „schelete”, așa cum amenințau corul bocitoarelor că vor rămâne.

Din păcate, după principiul „se face, de ce se face, nu se face, de ce nu se face”, sunt voci în comuna Stănești care, doar de dragul de a acuza și a de pune, cumva, bețe în roate administrației Primăriei, să facă caz din orice, iar o parte a presei, în fuga după senzațional, să nu verifice cu exactitate cum stau lucrurile, ascultând o singură parte… Dar realitatea din teren este, din fericire, alta!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole