12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Consiliul Județean Giurgiu a câștigat procesul cu fostul manager al Teatrului „Tudor Vianu”, Cosmin Crețu

Anul 2021 a fost ultimul în care Cosmin Crețu a mai deținut funcția de manager al Teatrului „Tudor Vianu”, cea mai importantă (deocamdată) instituție de cultură din județ. Demiterea lui la acea vreme, de către președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a fost motivată de managerul dezastruos pe care Crețu l-a făcut la Teatru.

La vremea respectivă, atât el (om al PSD), dar și președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, îl acuzau pe Dumitru Beianu de…epurare politică! Dar, ce să vezi, treaba cu „epurarea” nu prea ține, dacă luăm în calcul faptul că Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, o altă instituție de cultură – emblematică – a județului nostru, este condusă TOT de un membru PSD: consilierul județean Daniela Bardan. Dar, pentru că directorul bibliotecii și-a făcut treaba, chiar a crescut această instituție și s-a implicat în proiecte menite să dezvolte cultura și dragostea pentru lectură a giurgiuvenilor, iată că președintele liberal al Consiliului Județean (în subordinea căruia se află Biblioteca Județeană) nu a avut nimic de reproșat Danielei Bardan, repetăm, MEMBRU PSD!

Dar, să revenim la Cosmin Crețu…după scandalul făcut la vremea respectivă pe facebook, atât de el, cât mai ales de Marian Mina, fostul director l-a acționat în instanță pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, cu o cerere depusă la data de 18 octombrie 2021, cerând anularea actului administrativ prin care era demis din funcția de manager al Teatrului „Tudor Vianu”.

Doar că, prin pronunțarea din data de 21 februarie 2023, în soluția pe scurt publicată pe portalul Tribunalului Giurgiu, instanța „respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Giurgiu. Pronunţată azi, 21.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  45/2023  21.02.2023”.

Deci, așa cum precizam anterior, instanța a admis faptul că demiterea lui Crețu a fost una legală, nefiind nicio clipă vorba despre epurări politice. Dar, din nou, atât Marian Mina, cât și oamenii săi (cea mai mare parte) lansează doar acuzații, doar informații neadevărate, cu singurul scop de a denigra conducerea liberală a județului sau municipiului. Asta, în loc să își canalizeze energiile către dezvoltarea județului pe care îl reprezintă, vremelnic, în Parlamentul României.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole