11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Consiliul Județean, Primăria și SHIPYARD ATG reînvie învățământul naval dual din Giurgiu

Deși ar putea să pară cifră cu ghinion, 13 a fost totuși un număr norocos pentru învățământul giurgiuvean.

Joi, 13 ianuarie, conducerea Consiliului Județean Giurgiu a semnat, împreună cu Primăria Municipiului Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Universitatea Politehnică din București, SHIPYARD ATG GIURGIU S.R.L. și Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” memorandumul privind analiza conceperii, realizării și funcționării Campusului școlar profesional și tehnic/dual în Municipiul Giurgiu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a inițiat acest demers pentru a sprijini tinerii din județ care vor sa urmeze programe de învățământ profesional și tehnic dual, cu strategii de practică în întreprinderi și un loc de muncă asigurat. În același timp, proiectul vine în sprijinul industriei și întreprinderilor, unde cererea de forță de muncă este mare.

De altfel, proiectul învățământului dual, și, mai ales, revigorarea școlii de marină din Giurgiu (liceu cu istorie și cu un oarecare renume în învățământul de profil) este un deziderat al președintelui CJ, Dumitru Beianu, încă de la preluarea mandatului.

La acest moment, Giurgiu este singurul oraș-port dunărean, cu liceu de marină, în care nu se mai predau materii și unde nu sunt clase cu specific, de pe malul Dunării, lucru ce pare a deveni de domeniul trecutului, odată cu demersul inițiat de conducerea Consiliului Județean Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole