17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Connecting Europe Express, trenul-simbol al Europei, a ajuns vineri dimineața la Giurgiu (FOTO/VIDEO)

Connecting Europe Express, trenul-simbol prin care Bruxelles atrage atenția asupra importanței investițiilor în căile ferate, a ajuns, vineri, în Gara de Nord din București.

Trenul a intrat în țară pe la Giurgiu, vineri, 17 septembrie, la ora 9,55, unde a stat în gară 27 de minute. Trenul, anunțat în difuzorul Gării Giurgiu Nord, a staționat la peronul 1, iar delegația Connecting Europe a fost întâmpinată cu un mesaj de bun venit și un semne de carte, un suvenir cu motive tradiționale românești.

De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Pe parcursul celor aproape 30 de minute de staționare, oaspeții au fost încântați de copiii și tinerii Centrului Cultural Județean pentru Conservarea Tradițiilor Populare Giurgiu, aceștia prezentând mai multe dansuri și cântece din mai multe zone ale României.

Înainte ca trenul să plece din Gara Giurgiu Nord, prefectul județului, Aneta Matei, și-a lăsat semnătura pe panoul de onoare al Connecting Europe Express, după care a primit, din partea oficialilor europeni, un steag al Uniunii Europene, darul giurgiuvenilor fiind, alături de semnele de carte cu motive tradiționale românești, și un steag al județului Giurgiu.

Alături de prefectul Aneta Matei, la evenimentul derulat la Gara Giurgiu Nord au participat subprefectul Mirel Brăgaru, vicepreședintele CJ, Cristian Anculescu, administratorul public al județului Giurgiu, Cristian Gratianu, viceprimarul Marian Damian și consilieri locali, alături de un număr destul de mare de giurgiuveni curioși.

La fix 27 de minute după ce a oprit la LINIA 1 a Gării Giurgiu Nord, trenul european a plecat, următoarea oprire fiind Gara de Nord din Capitală, unde va rămâne până duminică, 19 septembrie.

Cu ocazia Anului European al Căilor ferate, #ConnectingEurope Express este trenul care străbate Europa și care atrage atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE.  

Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de țări și oprirea în peste 100 de localități. Punctul final va fi capitala Franței, Paris, unde trenul Connecting Europe va ajunge în 7 octombrie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole