10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Cifre tot mai îngrijorătoare! Incidența în municipiu a depășit 5 cazuri la mia de locuitori!

Situația cazurilor de COVID 19 nu este deloc una îmbucurătoare la nivelul municipiului și județului Giurgiu. La cea mai recentă raportare, rata de infectări la nivel de județ a ajuns la 3,6 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în municipiu a depășit 5: mai exact, este vorba despre 5,33 de cazuri de infectări la mia de locuitori.

În continuare, în top se află comuna Stoenești, unde rata este de 9,33 de cazuri, în timp ce la polul opus vorbim despre o singură localitate cu incidența zero: comuna Gostinu.

Pe de altă parte, numărul de cazuri noi înregistrate la nivelul județului este de 118. Până acum, de la debutul pandemiei, peste 12.000 de giurgiuveni au avut de suferit de pe urma infectării cu SARS COV 2, situația raportată de Instituția Prefectului Județului Giurgiu fiind următoarea:

  • cazuri confirmate pozitiv – 12.685 (dintre care 118 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 9.931;
  • în carantină la domiciliu – 755 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 5 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 67 de persoane;
  • în izolare la domiciliu – 966 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 33.806 persoane, dintre care 332 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 148 au fost teste RT-PCR, iar 184 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole