22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Cât a durat „minunea” de pe Bulevardul Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

Așa cum scriam cu ceva timp în urmă, la finele lunii octombrie 2021, echipe complexe ale ROSAL SA, Giurgiu Servicii Locale SA, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Giurgiu, lucrau, timp de aproape o săptămână, pentru igienizarea (oare pentru a câta oară??) locuinței unui giurgiuvean, cunoscut cu afecțiuni medicale, fost deținut ca urmare a comiterii, cu aproape 30 de ani în urmă, a unei crime abominabile. De la eliberarea sa din închisoare, spun locuitorii zonei (intersecția uliței Castanului cu Bulevardul Mihai Viteazul), acesta și-a transformat locuința și curtea într-o veritabilă groapă de gunoi, adunând tot soiul de resturi de prin tomberoanele municipiului. Mai mult, acest aspect a transformat zona, mai ales pe timpul verii, într-un veritabil focar de infecție, tonele de deșeuri de toate soiurile, dar mai ales – spun oamenii din zonă – cadavrele de animale (pisici, șobolani etc) făcând aerul irespirabil, iar mirosurile de nesuportat.

„Ne e teamă să îi atragem atenția, a zis că ne pune foc la casă…așa că, mai bine ne ținem departe de el, mai îndurăm, ne mai rugăm la Dumnezeu să intervină autoritățile…Ne temem, avem copii, avem familii, și cu nebunul nu te pui…”, spunea una dintre vecinele individului.

Istoria se…repetă!?

Nu au trecut decât două luni de la curățarea zonei, a locuinței și curții respectivului, mai precis…Atunci, cei angrenați în activitate au avut de transportat câteva zeci de tone de deșeuri, de la textile, sticle de plastic, chiar și cadavre intrate în putrefacție ale animalelor moarte în casă, până la borcane cu murături, sticle cu resturi de băuturi alcoolice sau diverse ustensile de bucătărie sau sanitare, din plastic, aflate în stare deplorabilă.

Mai mult, individul le-ar fi reproșat celor care îi strângeau mizeriile din curte, într-o acțiune anterioară, că i se iau „comorile lui, sursa lui de bani, că el din aia face bani” (???!!)

Așa cum spuneam, la nici două luni de la finalizarea curățeniei generale din curtea giurgiuveanului „colecționar” de deșeuri, iată că situația degenerează, din nou! Conform imaginilor trimise de mai mulți locuitori ai zonei, se poate observa cum individul a început din nou să adune resturi menajere, reîncepând să își transforme locuința în „stație de sortare și depozitare”, cum spuneau, mai în glumă, mai în serios, oamenii din zonă!

Ce este de făcut?

Aceasta este întrebarea pe care și-o pun, din ce în ce mai des, atât locuitorii – vecini ai individului – dar și trecătorii ocazionali prin zonă. Din păcate, legislația este extrem de permisivă în asemenea situații. Deși este clar că respectivul prezintă un pericol pentru oamenii din zonă, având inclusiv antecedente penale (este autorul, așa cum spuneam, al unei crime abominabile petrecute cu ani în urmă, când un cetățean turc a fost ucis și apoi tranșat, la propriu, și găsit în mai multe locuri din zona adiacentă locuinței), internarea sa într-o instituție de specialitate este, aproape, imposibilă. Pentru acest lucru, ar trebui – spun autoritățile – emiterea unei ordonanțe președințiale care să impună internarea într-o instituție specializată împotriva voinței respectivului, iar pentru obținerea acestui document trebuie inițiate acțiuni de către mai multe direcții, inclusiv Direcția de Asistență Socială Giurgiu. Din păcate, pentru aceste demersuri se pot aștepta și luni de zile, timp în care giurgiuvenii din imediata apropiere a intersecției Uliței Castanului cu Bulevardul Mihai Viteazul sunt nevoiți să suporte miasmele ce răzbat din locuința cetățeanului colecționar de deșeuri!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole