12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Bonusurile salariale (tichete valorice) ar putea fi acordate și în format virtual, grație unui proiect de lege depus de Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu

Marți, 14 februarie, deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga, a depus, alături de mai mulți colegi parlamentari, un proiect de lege ce reglementează posibilitatea acordării biletelor de valoare (este vorba despre tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele culturale, cele de creșă dar și tichetele de vacanță).

Este important ca biletele de valoare să fie atractive și pentru beneficiarii atrași de tehnologiile digitale, în special pentru tineri. Cardul virtual poate fi folosit prin instalarea pe un dispozitiv mobil, așa cum se întâmplă în prezent cu cardurile virtuale oferite de bănci. Vor putea fi utilizate mult mai ușor online, vor putea fi alimentate pentru diverse beneficii fără costuri și mult mai ușor, nu va mai fi nevoie sa fie distribuite sau ridicate de fiecare dată de către beneficiari, declara deputatul liberal giurgiuvean.

Principalul avantaj prin introducerea posibilității emiterii cardurilor de valoare virtuale este impactul pozitiv și asupra mediului înconjurător prin reducerea producției de plastic, reducerea resurselor utilizate în transportul cardurilor fizice, reducerea gazului cu efect de seră, pe tot parcursul ciclului de viață al produselor fizice, economisire semnificativă în etapele de fabricare și distribuție.

Am prevăzut expres în proiect că suportul electronic este orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de deținătorul său pentru a efectua operațiuni cu aceste tichete, mai preciza Gabriela Horga.

Legislația în vigoare prevede, deja, că tichetele de valoare se emit exclusiv pe suport electronic. În schimb, nu există prevederi exprese referitoare la înțelesul suportului electronic, dacă prin acesta se înțelege doar suportul material sau și cel virtual.

De aceea am considerat că este necesar să reglementăm faptul că prin suport electronic se înțelege atât suportul material (card fizic), cât și suportul virtual (card virtual), a mai declarat parlamentarul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Emiterea biletelor de valoare pe suport electronic, material sau virtual, contribuie la transparența procesării plăților și la reducerea evaziunii fiscale. Potrivit unui raport OCDE din noiembrie 2021, “digitalizarea sistemului biletelor de valoare este critică pentru evoluția sa și poate avea multe beneficii”. Mai mult, digitalizarea conduce la reducerea erorilor și a fraudelor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole