17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

„Azorel” de Penitenciar! Acuzații GRAVE la adresa instituției de detenție din Giurgiu

De câteva zile, pe site-urile de socializare circulă o informație cel puțin incredibilă. Concret, angajații Penitenciarului Giurgiu erau acuzați de faptul că i-ar fi pus pe cei care își ispășesc pedeapsa în unitatea de detenție giurgiuveană să alerge după maidanezii din curte, pe care mai apoi i-au îmbarcat într-o autospecială de transport deținuți și…pe-aci ți-e drumul, până la Pădurea Bălănoaia, la vreo doi kilometri distanță, unde i-ar fi eliberat!

Iată, mai jos, textul intergral al postării, exact cum apare pe facebook:

‼️„Breaking news” cum s-ar zice sau INCREDIBIL‼️

➡️Conducerea Penitenciarului Giurgiu a găsit potrivit „să rezolve” problema cu câinii din incinta instituției într-un mod ilegal și imoral.

Au pus deținuții să îi prindă, apoi au încărcat animalele( inclusiv pui) în autospeciala de transport deținuți și i-au deșertat la 2 kilometri distanța, în pădurea Bălanoaia.

❗️Fapta se numește abandon și constituie contravenție! Dar exceptând acest lucru, nu putem să nu fim triști.

🐕 Noi facem eforturi incredibile să sterilizăm câinii de pe stradă, să chemăm medic care să îi tranchilizeze cu pușca de la distanță pentru că altfel nu pot fi capturați și se înmulțesc necontrolat pe câmpuri și în păduri apoi vin în oraș, iar oameni de la care avem pretenții găsesc potrivit să facă asta?!

👉Oare nu era mai uman și mai frumos să fie EXEMPLU pentru alte instituții, să solicite sterilizarea câinilor din incintă, să roage apoi ONG-urile să mai preia din ei, să facă un program educativ cu deținuții, să construiască padocuri, să găsească o preocupare frumoasă pentru acei oameni închiși și să le schimbe starea de spirit?!…

😥 Se pare ca nu! Suntem la mii de ani distanță de orice lucru bun și frumos! Păcat!…

P.S. Va fi făcută plângere la Poliție în acest sens și, cu siguranță, nu au cum să minta toți angajații Penitenciarului. Se știe numarul mașinii, autospecialele circulă numai pe rute consemnate în documente și înțelegem că există fotografii.

Postarea de pe facebook nu a rămas fără ecou, reprezentanții Penitenciarului Giurgiu transmițând următoarea informare de presă:

„Conducerea Penitenciarului Giurgiu a luat act de vehicularea în mass-media a unor posibile încălcări ale prevederilor legii 205/2004 privind protecția animalelor, motiv pentru care, desfășoară o verificare internă care vizează:

– stabilirea tuturor circumstanțelor incidente;

– modul de respectare a cadrului legal;

– analiza procedurilor interne și modul de cooperare cu instituțiile relevante;

– dispunerea masurilor legale care se impun, în funcție de concluziile verificărilor. 

Vom reveni și noi cu amănunte, odată ce acestea ne vor fi furnizate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole