22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

„Avocata” lovește din nou! Informații EXCLUSIVE cu privire la rețeaua de escroci!

Așa cum scriam cu doar câteva zile în urmă, un taximetrist giurgiuvean a căzut pradă unei rețele de escroci, conduse, se pare, de o individă care se prezenta ca fiind „avocată” în cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu. La solicitările noastre, reprezentanții instituției publice ne-au transmis faptul că în cadrul Primăriei nu există niciun angajat cu numele amintit (Ionela Moise) și nici avocați angajați pentru primărie.

Deși taximetristul depusese o plângere verbală la Poliție (depunând, mai apoi, o declarație scrisă în acest sens, la Poliția Municipiului Giurgiu), individa se pare că nu s-a potolit, și nici nu se teme de repercusiunile legii.

Astfel, conform declarațiilor taximetristului, în cursul zilei de sâmbătă, 22 mai, aceeași persoană (de această dată „schimbând” locația) l-a apelat pe Vasile Ursuleasa, dar de pe un alt număr de telefon, solicitându-i acestuia, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, să o servească cu un mic „comision”: un drum până la un supermarket din zona Tineretului, de unde să îi achiziționeze două pachete de țigări, un bax de apă plată și ceva dulciuri. Și, în plus, să îi transfere, de la același bancomat, suma de 100 de lei…Omul, deja fript cu trei sute de lei cu doar câteva zile înainte, și-a luat o marjă de 20 de minute, pentru a ajunge la Poliția Municipiului Giurgiu, și pentru a găsi soluții împreună cu oamenii legii. Numai că, din nou, ca și cum ar fi știut ceva…individa s-a „dat la fund”!

Istoria escrocheriilor nu se oprește aici! Câteva ore mai târziu, în jurul orelor 23,00, un alt apel, venit de această dată de la un tânăr, în vârstă de circa 23 de ani, de la Hotelul „Steaua Dunării” (locație nu cu foarte multă faimă în oraș), l-a pus pe gânduri pe omul nostru. Tânărul respectiv îi cerea să meargă la un magazin non-stop, situat pe strada Tineretului, de unde să îi aducă aproape 10 cartele pre-pay fără valoare, cu număr…

„Am stat și m-am gândit…La ce îi trebuiau astea?? I-am spus că nu pot face asta, dar că pot veni să îl iau, să îl duc unde are nevoie, eventual să îl și aduc înapoi…Contra cost, desigur! A fost de acord, doar că deja îmi pun o serie de semne de întrebare!”, mai spunea taximetristul giurgiuvean, în exclusivitate pentru evenimentgr.ro.

Pentru a ajuta, cumva, ancheta demarată deja de polițiștii giurgiuveni, taximetristul nostru a depus chiar și o sesizare către STS, pentru identificarea locațiilor din care sunt făcute apelurile escrocilor.

Extrem de revoltat, omul spune că aceasta este ultima sa speranță, atâta timp cât la Poliție doar merge și anunță, dă detalii, declarații și…cam atât!

Mai mult, acum, mai ceva ca niciodată, se dovedește că propunerea legislativă lansată cu ceva timp în urmă, dar atacată de „apărătorii drepturilor omului”, de a se achiziționa cartele pre-pay doar cu un act de identitate valabil, ar fi fost extrem de utilă în asemenea situații. Și, totuși, poate nu este, încă, prea târziu pentru o asemenea lege, ținând cont că în perioada de pandemie escrocheriile în care sunt utilizate cartele pre-plătite au luat un avânt greu de imaginat!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole