1.9 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Ascunși printre role de sârmă, doi sirieni au încercat să intre ilegal în România

Doi cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unui ansamblu  rutier, printre role de sârmă, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, încercând astfel să intre ilegal în România.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 08.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean belarus, în vârstă de 40 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, role de sârmă din Turcia pentru o societate din Belarus.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontiera au constatat faptul că sigiliul vamal era rupt și relipit, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt doi bărbați din Siria, în vârstă de 24, respectiv 36 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi tineri sirieni, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole