1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

90 de pompieri giurgiuveni, în sprijinul persoanelor afectate de cutremurele devastatoare din Turcia (GALERIE FOTO)

Solidaritatea nu are frontiere, iar orice ajutor este bine-venit! Suntem alături de semenii noștri care au fost afectați de cutremurul devastator din data de 06 februarie și, chiar dacă suntem departe, îi ajutăm așa cum putem.

90 de pompieri giurgiuveni au participat, în ultimele zile, la operațiunile de descărcare a autocamioanelor cu ajutoare și de încărcare a tuturor materialelor în trenuri.

Din Gara București Vest, au plecat către Republica Turcia bunuri precum corturi, saltele sau paturi și, odată cu acestea, speranța că vor putea depăși acest eveniment tragic.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A., alte produse de cazarmament din stocurile “Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU vor ajunge în Republica Turcia.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că primul tren marfar, plecat în data de 11 februarie din București a ajuns noaptea trecută în Republica Turcia.

Reamintim că Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole