11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

27 mai, zi cu ghinion pentru o parte a șoferilor: amenzi de peste 45.000 de lei și 9 permise reținute

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe raza județului Giurgiu pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de consumul de alcool la volan sau viteză excesivă. De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane. Astfel, în cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.500 de lei, au reținut 9 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și 3 seturi cu numere de înmatriculare, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Iată, mai jos, o serie de exemple oferite de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu.

La data de 27 mai a.c., ora 07.10, pe Șoseaua de Centură, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Slobozia, județul Giurgiu, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără aposeda permis de conducere.

Tot la data de 27 mai a.c., ora 20.20, pe Bulevardul București, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altorsubstanțe

De asemenea, un alt bărbat de 65 de ani a fost depistat pe raza comunei Vânătorii Mici, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest Drager, acesta a indicat o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulație şi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren!Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. Nu consumați alcool şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto, se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole