1.9 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

13 septembrie, ZIUA POMPIERILOR la Giurgiu. Peste o sută de copii au experimentat, pe viu, ce înseamnă să fii pompier (GALERIE FOTO/VIDEO)

Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal şi-au deschis, astăzi, porţile pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Începând cu ora 11.00, la sediul celor două structuri operative s-a desfăşurat evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”.


Aceștia au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Ambarcațiunea scafandrilor a fost unul dintre punctele de atracție. Copiii prezenți au probat vestele de salvare și au putut vedea echipamentul pe care aceștia îl folosesc la scufundări. La fel de solicitată a fost și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime. Copiii au îmbrăcat haina de pompier şi au urcat în autospecialele de intervenţie, iar cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi al căştilor de protecţie.


Specialistii din cadrul Inspectiei de Prevenire, Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și voluntarii SMURD le-au prezentat tuturor celor prezenți sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate. Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, a vorbit, la finalul acțiunii, despre efectul avut asupra celor peste o sută de copii ce le-au trecut pragul.


Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România și Zilei Informării Preventive și au urmărit dezvoltarea unui comportament preventiv în rândul acestora.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole