5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

100.000 de lei, ajutor umanitar al CJ Giurgiu pentru victimele cutremurelor din Turcia

„Cuvintele sunt de prisos. Efectele groaznice ale cutremurelor din Turcia nu au lasat indiferent niciun giurgiuvean, noi, la nivel instituțional, putem să luăm măsuri urgente care sa ajute comunitatea prietena afectată atât de grav…”, afirma, la scurt timp după producerea cutremurelor devastatoare din sudul Turciei, din data de 6 februarie, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

În acest sens, aleșii județeni s-au reunit în ședință de urgență joi, 9 februarie, când au aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea acordului de partenerit cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România – filiala Giurgiu, în vederea acordării unui sprijin umanitar pentru victimele dezastrului natural din Turcia.

„Este vorba despre un eveniment trist, comentat peste tot în lume. Nu îmi închipui că județul Giurgiu nu este alături de prietenii din Turcia, cu compasiune, cu un gând bun. Vom acorda și un ajutor, în niște limite, pentru că trebuie să demonstrăm că există acest sentiment. Am avut mari emoții cu identificarea bazei legale, pentru acest ajutor. Mulțumesc colegilor de la Direcția Juridică, pentru că au găsit această variantă. Am vorbit cu dl Măcelaru, dumnealui a luat legătura cu Semiluna Roșie din Turcia, și pentru o maximă eficiență a rămas ca aceștia din urmă să trimită la Crucea Roșie Giurgiu un necesar de materiale indispensabile. Chiar dacă mai întârziem două-trei zile, va fi mai eficient așa, se vor cumpăra exact bunurile necesare și se va organiza un transport cu mărfurile respective. Facem acest demers în numele locuitorilor județului Giurgiu, și sperăm să nu avem parte de alte asemenea evenimente, nici chiar în România”, spunea Dumitru Beianu în timpul ședinței de joi.

Suma alocată de județul Giurgiu este de 100.000 lei.

Reamintim că luni, 6 februarie, Turcia a fost lovită de un cutremur devastator de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de peste două sute de replici, unele cu intensitate de peste 6 pe Richter. Bilanțul cel mai recent arată că sunt peste 12.000 de morți și 58.000 de răniți, în timp ce numărul persoanelor care au rămas fără un acoperiș deasupra capului este de peste un milion de persoane.  

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole