16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

1 Iunie, sărbătorit în avans la Oinacu. Peste 200 de copii au primit cadouri oferite de primarul Fabian Țîrcă

Motto: „Când nu mai ești copil, ai murit de mult” (Constantin Brâncuși)

Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții. Când ești copil abia aștepți să crești și să faci ce vrei tu, fără să mai fii îngrădit de părinți.

Când crești și dai piept cu viața reală începi să-ți dorești să fii din nou acasă la părinți și să nu ai niciun fel de grijă pe cap. Să nu trebuiască să te gândești la facultate/job/familie și să îți stea mintea doar la ceea ce vrei tu.

Așa cum era odinioară, când erai copil…

Pentru că 1 iunie este declarată zi liberă, la Oinacu, peste 200 de copii au primit, din partea primarului Fabian Țîrcă, daruri de ziua lor. Despre acțiune a scris, pe contul său de facebook, Fabian Țîrcă, la scurt timp după încheierea evenimentului:

„Am furat, puțin, startul Lunii Copiilor. Astăzi, cu o zi înainte de ziua lor, a celor mai mici locuitori ai comunei Oinacu, împreună cu toate cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr.1 Oinacu, am oferit cadouri (pungi cu dulciuri și jocuri sau jucării specifice vârstei), unui număr de 214 copii (52 de preșcolari și 162 de școlari).

Totodată, un număr de 100 de copii (elevi ai claselor I -VIII) din aceeași școală au participat la un concurs de tip quiz, derulat în cadrul proiectului de parteneriat educațional „O lume minunată”, 32 dintre aceștia (câte 4 din fiecare clasă) fiind declarați câștigători. Micuții au primit diplome (cei 32 de premianți) și diplome de participare (ceilalți 68 de copii), precum și premii.

Preț de câteva ore, m-am simțit bine în compania copiilor, amintindu-mi, la rândul meu, de perioada copilăriei mele. Avem de învățat de la ei, de la copii, lecția inocenței, a purității, iar prezența lor ne face fiecare zi mai frumoasă, indiferent de greutățile pe care le avem de trecut.

Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care mi-au fost parteneri în această zi, precum și directorului școlii, Mădălina Oprișan, și îi asigur pe toți de sprijinul meu în continuare, necondiționat.  

Și, pentru că de mâine începe luna lor, a celor mici, tuturor copiilor comunei Oinacu le doresc un 1 Iunie fericit, însorit, cu multe bucurii, și să rămână veșnic cu același suflet pur și inocent”, a încheiat primarul comunei Oinacu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole