11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

1 Decembrie fără paradă și surprize pentru sărbătorile de iarnă

Doar câteva zile ne despart de Ziua Națională a României. Deși la nivel național s-a anunțat faptul că  Piața Arcul de Triumf va fi din nou gazdă pentru parada militară ce are loc cu ocazia Zilei Naționale a României. La ceremonie vor putea participa, însă, doar 400 de persoane, deci numărul va fi restrâns. Masca de protecție va fi obligatorie, deci purtată de toată lumea, la fel și prezența certificatului verde. De asemenea, se va păstra o distanță de un metru între persoane.

Ceremonii cu ocazia Zilei Naționale a României vor avea loc și în alte orașe din țară. De exemplu, la Alba Iulia ceremonia va începe la ora 08:00 și se va încheia la ora 20:00, cu un spectacol de drone în Piața Unirii.

De precizat că drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, în vreme ce la bordul navelor maritime şi fluviale va fi ridicat Marele Pavoaz.

Cu toate acestea, la Giurgiu nu vor avea loc asemenea ceremonii. Singurul lucru vor fi depunerile de coroane la Mausoleul Eroilor de la Biserica Înălțarea Domnului, din municipiu, urmată de o scurtă defilare a cadrelor militare și a gărzii de onoare .

Seara, la ora 17,00, giurgiuvenii sunt așteptați în Parcul Alei, unde vor fi aprinse luminițele de sărbători, urmând ca, de a doua zi, cel mai probabil, Târgul de Crăciun și patinoarul să își deschidă porțile pentru doritori.

„Dacă lucrurile merg bine, îmi doresc ca, de anul viitor, să realizăm un patinoar poate chiar permanent, în zona Steaua Dunării, unde a avut loc târgul de Sfânta Maria”, a precizat primarul municipiului, Adrian Anghelescu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole