12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

1 Decembrie, aniversat „în avans” de puștii clasei I de la Școala Gimnazială nr. 5

Așa cum s-a anunțat, luni, 29 noiembrie, Guvernul României a decis să fie zi liberă pentru toți bugetarii, iar elevii să nu învețe în această zi. Astfel, școlile din municipiu au avut diverse activități menite să marcheze așa cum se cuvine Ziua Națională a României. 1 Decembrie.

Printre cei mai activi în acest sens au fost micuții clasei I de la Școala Gimnazială nr. 5 din municipiu, îndrumați de sufletista învățătoare Niculina Cristea.

După ce au realizat picturi legate strict de tematica Zilei Naționale, micuții – unii îmbrăcați chiar în port național – au urat, într-un glas, țării lor, LA MULȚI ANI, fluturând stegulețe tricolore. Mai mult, clasa le-a fost decorată cu baloane colorate în roșu, galben și albastru, cu sprijinul unor părinți sufletiști.

Atât debutul, cât și finalul orelor de curs de vineri, 26 noiembrie, au debutat cu ascultarea, de către cei mici, a imnului național, iar pe parcursul zilei au învățat chiar și câteva versuri patriotice.

„Mi-am dorit, așa cum am făcut și cu seriile anterioare, să marcăm într-un mod inedit Ziua Națională a României, chiar dacă mai devreme, întrucât luni, 29 noiembrie, nu vom învăța. Cei mici au fost extrem de entuziasmați de proiect, au participat cu tot sufletul, semn că încă există o doză de patriotism în sufletele lor”, ne-a declarat, la finalul zilei, învățătoarea Niculina Cristea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole