23.3 C
Giurgiu
luni,14 octombrie 2024
spot_img

Ziua Poliției Locale, marcată în avans la Giurgiu (GALERIE FOTO)

În data 21 mai 2022, toți creștinii sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. În anul 2010, prin Legea 155/2010, această zi a fost declarată „Ziua poliției locale”. Sărbătoarea a fost marcată și la Giurgiu, vineri 20 mai, în intervalul orar 10.00-12.00, în Parcul Mihai Viteazul, prin desfășurarea unui eveniment de popularizare și promovare a activității instituției Poliției Locale. Polițiștii locali vor înmâna pliante și vor prezenta trecătorilor aspecte din activitatea instituției, precum și prezentarea modului de prevenire a unor fapte de natură contravențională sau penală.

Despre evenimentul derulat pe plan local a vorbit directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu:

Mâine, de fapt, este 21 mai, dar noi, la Giurgiu, sărbătorim astăzi, având acces la un public mai larg. Împlinim 11 ani de când Poliția Locală s-a înființat la nivelul municipiului Giurgiu, prin hotărâre a Consiliului Local, în decembrie 2010. În acești 11 ani de activitate, ușor, ușor, Poliția Locală și-a creat un loc în sistem, ca forță complementară a sistemului de ordine și liniște publică, alături de Poliția Națională, de Jandarmerie. În momentul de față, la dispeceratul nostru, care funcționează 24 de ore din 24, giurgiuvenii ne pot sesiza orice încălcare a legii, la numărul de telefon 0246.274.668. Un echipaj al Poliției Locale – ordine publică, rutier sau celelalte servicii în care avem atribuții – se va deplasa la fața locului, luând măsurile ce se impun. Bineînțeles, sunt cazuri când nu avem competență, dar imediat solicităm organele competente. Așa cum se știe, Poliția Locală este în subordinea Consiliului Local Giurgiu, și pe această cale vreau să mulțumesc conducerii Primăriei și Consiliului Local pentru tot sprijinul acordat și pentru încrederea dată, le mulțumesc giurgiuvenilor pentru colaborarea în cadrul activității Poliției Locale, astfel încât rezultatele noastre, de la an la an, sunt din ce în ce mai bune. În momentul de față, la nivelul sancțiunilor, avem un plus de aproximativ 50%”, spunea Mihăiță Penciu.

La această dată, schema de ocupare a funcțiilor și posturilor din Direcția Poliției Locale este subdimensionată, existând o lipsă de aproximativ 10 posturi. Concret, în activitate, atât polițiști locali, cât și personal contractual, numărul angajaților este de 83, sub schemă. Spre exemplu, pe Compartimentul Siguranță Rutieră sunt 12 angajați, la Compartimentul Disciplina în Construcții – 4 polițiști locali, la Compartimentul Mediu, unul dintre cele mai solicitate în ultima vreme, este un singur polițist local angajat, dar, în momentul de față, din pricina situației financiare nu tocmai îmbucurătoare, nu se mai pot face angajări, deși posturi vacante sunt, mai preciza directorul adjunct al DPL Giurgiu. Numărul relativ redus de polițiști locali se explică, mai spunea Mihăiță Penciu, prin faptul că mulți dintre foștii angajați au migrat către alte instituții similare (Poliție, Jandarmerie sau Penitenciar), experiența din Poliția Locală fiind un atu pentru angajarea lor în aceste structuri.

Un punct pozitiv este cel legat de programul de intervenție al echipajelor de Poliție Locală. Dacă până în urmă cu ceva timp, echipele de intervenție (fie că era vorba de ordine publică, fie de segmentul rutier) lucrau doar până la ora 22,00, iată că acest lucru nu mai este valabil. Acum, se lucrează 24/24, un echipaj de la Compartimentul Rutier fiind în patrulare permanentă, ca și două echipaje de la Intervenția pe sectorul de Ordine Publică, ce asigură siguranța și liniștea cetățenilor, atunci când aceștia o solicită.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole