10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Week end pe tabla cu 64 de pătrățele la Giurgiu. Număr RECORD de participanți la Memorialul „Hanibal Georgescu” (GALERIE FOTO)

Organizat de Consiliul Județean Giurgiu, în parteneriat cu C.S. Colosseum Giurgiu, Memorialul de Șah „Hanibal Georgescu”, ajuns la ediția cu numărul 2, s-a bucurat de un număr record de participanți pentru turneele de șah organizate la Giurgiu în ultimii 25 de ani. Inițial, au fost înscriși un număr de 64 de participanți, doar că, în urma unor probleme de sănătate, șapte dintre concurenți au fost nevoiți să se retragă.

Cei 57 de participanți rămași pe tabloul de concurs, 24 de seniori și 33 de juniori, au avut de jucat 7 runde, timpul de joc pentru fiecare participant fiind, conform regulamentului competiției, de 15 minute, cu câte 3 secunde adăugate la fiecare mutare efectuată. În total, s-au jucat – fără pauză și fără menajamente – peste șase ore! Ca și anul trecut, cel mai tânăr participant a fost un copil de 6 ani (Miriam Neațu, aflată la primul ei concurs și susținută de tatăl ei). În schimb, competiția seniorilor a oferit o serie de surprize plăcute: Rareș Ficlenescu, de numai 14 ani, a fost singurul junior care a avut curajul de a se „lupta” pe tabla de șah cu seniorii.

Venit din Bolintin, Gheorghe Pelmuș, la cei 75 de ani ai săi, a fost declarat cel mai vârstnic concurent. De altfel, familia Pelmuș s-a prezentat la concursul din Giurgiu cu patru membri: Gheorghe Pelmuș, seniorul de 75 de ani, Mihai Emil Pelmuș, concurent la secțiunea seniori, și doi copii talentați: Radu-Ștefan (12 ani) și Karina Alexandra (7 ani).

La finalul competiției, pe podium au urcat următorii șahiști:

SENIORI:

Daniel Gheoaldă – 6,5 puncte din 7 posibile; Iulian Ceaușescu (6 puncte); Marius Cătălin Untu (5 puncte), Rareș Mihai Ficlenescu (5 puncte)

JUNIORI 14 – 18 ani:

Cristian George Dascălu (6 puncte); Ștefan Chirigiu (5 puncte), Matia Stoica (4,5 puncte); Antonio Pescăruș (4,5 puncte)

JUNIORI 10 – 14 ani:

Sebastian Nastasă (6 puncte); Eduard Mirel Gratianu (6 puncte); Daniel Coscai (5 puncte); Fabian Nicoleanu-Cristea (4,5 puncte)

JUNIORI sub 10 ani:

Karina Alexandra Pelmuș; Alexandru Nuțu; Vladimir Nenu

FETE

Andra Mihalache; Cristina Maria Tompi; Lucia Florentina Buradel; Karina Neacșu.

Premiile concursului au fost înmânate de administratorul public al CJ Giurgiu, Cristian Gratianu și de președintele CS Colosseum Giurgiu, Iulian Ceaușescu (cel care a și arbitrat concursul de șah, de altfel) au constat în seturi de șah cu ceas, ceasuri șah, seturi de șah școală, caiete partide, seturi de șah și ceasuri de călătorie, materiale de promovare oferite de Consiliul Județean Giurgiu; cărți oferite de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu. Toți participanții au primit, de altfel, daruri dulci de la Moș Crăciun (pachete oferite de CJ Giurgiu).

Competiția, care s-a bucurat, în primele zeci de minute, de prezența președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, s-a desfășurat sâmbătă, 17 decembrie, în sala de sport a Școlii nr. 7 din Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole