Curtea primăriei a găzduit astăzi un eveniment de amploare (Târg de produse autohtone – Comori ale agricultorilor de pe meleaguri giurgiuvene) care a adunat laolaltă peste 40 de producători de legume şi fructe din judeţul Giurgiu.
Pe lângă standurile cu legume, fructe şi preparate tradiţionale, ca şi element de noutate, a participat şi un producător de legume şi fructe deshidratate din comuna Vărăşti.
Pe principiul “nimic nu se pierde, totul se transformă” mica fabrică transformă fructele şi legumele refuzate de supermarketuri pentru că nu sunt calibrate, în chipsuri, amestecuri pentru ciorbe şi supe, fără sare şi aditivi.
O idee inovatoare, care reprezintă mai degrabă o soluţie în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor preţurilor mici pentru fermieri, dar care ar putea deschide şi noi pieţe pentru produsele româneşti. Mai mult decât atât, deschiderea unei afaceri cu fructe şi legume deshidratate poate fi provocatoare, dar pentru cei pasionați și dedicați, este și o oportunitate pentru o alimentație mai sănătoasă.
Târgul “Comori ale agricultorilor de pe meleaguri giurgiuvene” a fost organizat sub egida Zilelor Europene ale Patrimoniului de Consiliul Judeţean Giurgiu, Biblioteca Judeţeană “I.A. Basarabescu”, Primăria municipiului Giurgiu şi Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Giurgiu.