11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Un an de mandat în Parlamentul României pentru deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela HORGA

Acum un an de zile, alegătorii din Giurgiu mi-au acordat cel mai important privilegiu: acela de a-i reprezenta în Parlamentul României. Acum este momentul prezentării unui raport de activitate, la un an (link în primul comentariu). A fost un an dificil, dar m-am implicat cu toate puterile mele pentru a găsi soluții, în special în zona mea de expertiză, spunea, recent, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

În aceste condiții, cum a arătat primul an de mandat al deputatului liberal? Nu mai puțin de 50 de proiecte legislative, de fiecare dată având în minte dorința de a da un sprijin concret. Cinci dintre dintre acestea au intrat deja în vigoare iar altele sunt aproape de finalizarea traseului legislativ. Pe lângă proiectele propriu-zise, discutăm, în cazul deputatului Gabriela Horga, despre depunerea a numeroase amendamente, în încercarea de a îmbunătăți proiectele dezbătute de Parlament.

Prelungirea IMM Invest, programul IMM FACTOR a devinit mai ușor de accesat prin aprobarea a peste 20 de amendamente pe care le-am depus. IMM Factor asigură lichiditatea IMM-urilor și oferă acces la finanțare prin acordarea de facilități de garantare de către stat .

Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, în urma amendamentului depus de mine, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor.

De la 1 ianuarie 2022, a intrat în vigoare o lege care prevede că instituţiile publice nu vor mai avea dreptul să solicite copii după avize sau alte documente care au fost emise deja de alte instituţii publice. Parlamentul a votat propunerea la care este coinițiator, alături de colegul deputat liberal George Tuță.

Cota redusă de 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio. Am semnat și susținut acest proiect de lege, inițiat de colegii mei Cătălin Teniţă (USR) și Sebastian Burduja (PNL).

Persoanele care doresc vor putea să folosească semnătura electronică calificată și pe cea avansată, la semnarea contractului de muncă și a actelor adiționale. E deja lege și se aplică, după ce în Parlament au fost preluate și amendamente dintr-un proiect de lege inițiat de Violeta Alexandru, proiect pe care l-am semnat și l-am susținut, mai spunea deputatul liberal giurgiuvean.

Totodată, Gabriela Horga este unul dintre susținătorii fervenți și mai apoi votanții reducerii TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. A fost admis un amendament în acest sens la un proiect de lege de completare a Codului Fiscal, depus de PNL în 2018. Scopul a fost asigurarea unui preț final mai mic pentru populație.

Nu am considerat și nu consider că dețin soluții la toate problemele, motiv pentru care m-am consulat cu oameni cu expertiză în domeniile pentru care am elaborat propuneri legislative sau acte normative.

De asemenea, organizez audiențe, atât la Parlament cât și în zilele în care nu sunt la Parlament. Întâlnirile cu oamenii mi-au permis să aflu care sunt problemele lor și am căutat să le rezolv, declara, modestă, Gabriela Horga.

În ceea ce privește proiectele pentru județul Giurgiu, la PNL Giurgiu întotdeauna s-a pus discuția formării unei echipe, atât parlamentarii, cât mai ales președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, fiind susținători ai proiectelor locale.

Despre câteva dintre acestea a vorbit, de asemenea, deputatul Gabriela Horga:

„Centura Mihăilești a fost recepționată și dată în folosință. Varianta ocolitoare va decongestiona traficul în zona urbană a orașului Mihăilești, oferind siguranță în circulație, reducerea timpului de transport și reducerea poluării sonore și a aerului.

Din 20 decembrie, noul drum de legătură dintre DN 5 și Vama Giurgiu a fost deschis circulației. Vom avea un drum modern care va asigura o conexiune rapidă cu Vama Giurgiu și Podul Prieteniei spre Ruse.

Au început lucrările de execuție la podul de cale ferată de la Grădiștea, un alt semn că echipa PNL Giurgiu își onorează promisiunile făcute în campania electorală.

Nici proiectele și demersurile președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, nu au fost omise din „agenda” parlamentarilor liberali și, implicit, a deputatului Gabriela Horga.

„Am sprijinit demersurile președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, de a introduce învățământul dual în Giurgiu. Anul trecut, Giurgiu și alte două județe erau singurele care nu aveau nicio formă de învățământ dual. Avem, deja, anul acesta două clase și anul viitor vom avea cinci. Sunt implicate două instituții de învățământ.

Sumele oferite drept sorijin de Guvernele PNL prin alocări suplimentare județul Giurgiu au fost de aproximativ 100 de milioane de lei în 2020 și 70 de milioane lei de lei în anul 2021.

Cele mai mari sume au fost acordate la finalul anului trecut, în condițiile în care administrația PSD înglodase județul în datorii.

Alături de echipa PNL Giurgiu m-am implicat în numeroase acțiuni sociale precum acordarea de cadouri de Paște pentru 800 de familii, sprijin acordat copiilor cu nevoi speciale sub formă de pachete cu alimente și produse de igienă, identificarea unor sponsori pentru copii, pentru spitalul din Giurgiu și Bolintin și pentru școli, a încheiat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole