17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Tratament cu parafină, în valoare de trei mii de euro…!

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat trei cetățeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier încărcat cu parafină.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean bulgar, în vârstă de 56 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii,  parafină din Turcia, pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii era secționat și lipit.

Astfel, au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au depistat, în compartimentul marfă, trei bărbați care se aflau ascunși printre marfa transportată.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate, cu vârste cuprinse între 35 și 76 de ani, sunt din Bangladesh. Cei trei străini au declarat polițiștilor faptul că, în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, s-au urcat în autocamion, fără a avea consimțământul șoferului, beneficiind de ajutorul unui bărbat, căruia i-au plătit fiecare suma de 1.000 de euro. Aceștia intenționau să ajungă în Italia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferul, persoanele depistate și mijlocul de transport, au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole