17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Timpi crescuți de așteptare și trafic intens în pragul minivacanței de Sf. Maria, la PTF Giurgiu

De vineri, 12 august, a debutat minivacanța de Sf. Maria, astfel că mulți români, implicit giurgiuveni, aleg pentru petrecerea celor patru zile litoralul bulgăreac. În aceste condiții, este posibil ca și valorile de trafic să crească, în acest sens lucrătorii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu făcând un apel către conducătorii auto să acceseze toate cele zece puncte de frontieră româno-bulgare, dar să se și intereseze din timp asupra timpilor de așteptare din vămile românești și cele bulgărești.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.200 de camioane, 3.500 de autoturisme și 14.600 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 1.200 de camioane, 4.100 de autoturisme și 16.500 de  persoane.

În prezent, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară, pe câte cinci artere de circulație destinate turismelor, media timpului de așteptare pentru efectuarea formalităților de control fiind apropiată de valorile normale.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte patru artere de circulație, pe sensul de intrare în țară și pe câte cinci artere de circulație pe sensul de ieșire din țară.

Înregistrăm o medie a timpului de așteptare mai crescută, la autocamioane, față de valorile normale.

Acești timpi crescuți de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor  punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar pentru unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează:  PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu.

Totodată, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute, se arată în același comunicat.

.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole