12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

STUPOARE! La Cimitirul Smârda, în continuare, șerpii și bălăriile sunt la ele acasă, deși se anunțase că angajații au intervenit pentru curățenie!

Cu puțin timp în urmă, atât publicația noastră, cât și un alt site local, scriam despre dezastrul și jungla din cimitirul Smârda. La puțin timp după aceea, am fost admonestați de către un fost ales local precum că am fi…tendenționși! Zicea, dumnealui, că timp de două zile, cu o oră mai mult decât le-ar fi fost programul normal de lucru, 40 de angajați ai Giurgiu Servicii Locale, ar fi intervenit în cimitirul amintit, pentru…bunăstarea celor înhumați sau a celor care veneau să aprindă o lumânare la căpătâiul celor plecați în Lumea celor Drepți. Numai că o nouă „incursiune” a reprezentanților publicației noastre în cimitirul Smârda, a demonstrat, dacă mai era nevoie, faptul că, dacă ai norocul se ai locul de veci în zona „centrală”, atunci, cu siguranță, poți ajunge la căpătâiul celor adormiți. Dacă nu…Dumnezeu cu mila!

Bălăriile și chiar și șerpii sunt, în continuare, nederanjați! Mai mult, au apărut, pe unele alei de acces, chiar și adevărate „baraje”, constituite din crengile unor arbori tăiați, lăsate de izbeliște pentru că, nu-i așa, angajații la stat sunt liberi sâmbăta, iar până luni…nu mai este mult! Bătrânii cu colive sau chiar și cei tineri pot face exerciții de echilibristică până atunci! Dacă vreunul își rupe vreun picior, a cui să fie vina? A „mortului”, desigur!!!

În schimb, zona „centrală” a cimitirului, dar și locurile de veci din imediata apropiere a aleii principale, se „bucură” de atenția lucrătorilor, mai tot timpul. Cei de la periferie, din păcate, deși plătesc aceleași sume pentru întreținere și curățenie, trebuie să se strecoare printre bălării, să fie atenți la șerpii care au început să iasă din ce în ce mai des la soare și…să se roage! Celui de Sus, pentru că numai el poate face o minune pentru ca aceștia să poată ajunge la mormintele celor dragi!

Deși o directivă locală prevede clar că cine nu își întreține locul de înhumare, și îl lasă de izbeliște, își pierde dreptul de folosință asupra acestuia, din păcate, până acum nimeni nu a „beneficiat” de această reglementare, astfel că, pe lângă bălăriile de pe potecile de acces, se adaugă și pericolul din mormintele neîngrijite…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole