26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Solidaritate fără frontiere. Doi pompieri giurgiuveni, implicați în misiunile de sprijin pentru stingerea incendiilor din Grecia (FOTO/VIDEO)

O nouă echipă de intervenție în sprijinul pompierilor greci a pornit din România către țara mistuită, de aproape o lună de zile, de incendii de vegetație și forestiere ce nu pot, iată, fi ținute în frâu. Printre aceștia, în premieră, și doi pompieri giurgiuveni.

Plutonierul major Mirel Spînu și plutonierul Remus Florescu din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu participă, începând de astăzi, 20 august, la misiuni în sprijinul autorităților din Grecia, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de vegetație și pădure, pe teritoriul elen. Cei doi fac parte dintr-un modul de intervenție reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe ale țării și vor participa la misiuni cu un container multirisc.

Destinat unităților pentru situații de urgență, acest container permite depozitarea unui volum mare de echipamente, scule și aparate, ce sunt operaționalizate la nevoie, în cazul unor evenimente de amploare. Acesta conține echipamente specifice operațiunilor de căutare-salvare, de stingere a incendiilor, de descarcerare, de geniu, echipamente pentru ridicare și iluminat, pentru salvare de la înălțime și detecția curentului electric, pentru căutarea victimelor rămase captive, echipamente de protecție pentru salvatori, etc.

Plutonierul Mirel Spînu este conducător de autospeciale și își desfășoară activitatea în cadrul ISU Giurgiu din anul 2006, iar plutonierul Remus Florescu este comandant de echipaj și conducător de autospeciale, fiind absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”, promoția 2016.

„Precizăm faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație și fond forestier”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole