16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Situația giurgiuveanului blocat la Odessa de o săptămână, din ce în ce mai critică! Autoritățile „au totul sub control”!

Așa cum relatam cu puțin timp în urmă, un giurgiuvean în vârstă de 57 de ani, șofer de TIR, este blocat de aproape o săptămână în vama de interior la Odessa, prins sub tirul bombelor rusești. La momentul discuției reporterilor noștri cu el, Bebe Burcea ne spunea că a fost contactat o singură dată de reprezentanți ai Consulatului Român de la Odessa, în cursul zilei de duminică, și de atunci…nimic. Deși i se promisese aproape solemn faptul că în cursul dimineții de marți, 1 martie, va descărca marfa (pe care trebuia să o transporte de fapt la Kiev și la Livov), în Odessa, iată că nici seara, aproape de ora 19,00, când reprezentanții noștri l-au contactat, omul nu reușise să își rezolve situația. Adică era tot în Odessa, speriat de amenințarea bombardamentelor, cu și mai puțină hrană, apă și cu rezerva de combustibil suficientă cât să ajungă înapoi în țară.

„Stau cu două pilote pe mine, pe astea le-am avut în cabină. Am fost sunat acum o zi sau două de consulatul român să mă întrebe dacă pot să preiau și câteva persoane până în țară. Normal că le iau, dar important este să ajung să plec spre graniță…Momentan, nu mai am nici medicamente, din cauză că am ținut oprită căldura din cabină, să pot să păstrez combustibil să pot ajunge la graniță. Am răcit destul de tare, nu mă simt foarte bine, dar am încredere că până la urmă voi ajunge înapoi, în țară…”, spunea, aproape disperat, giurgiuveanul Bebe Burcea.

Din păcate, spre Odessa nu este deschis, momentan, niciun culoar umanitar pentru a putea primi ajutor și omul nostru. Mai mult, în relatările televiziunilor naționale prezente la fața locului, se face vorbire, din partea consulatului român din Odessa, doar la o familie și la trei marinari blocați în zona Odessa. În rest, Bebe Burcea nici nu există în raportările oficiale. În această situație, evenimentgr.ro a demarat o reală campanie de aducere în țară a giurgiuveanului, la care au accesat atât europarlamentarul liberal Dan Motreanu, cât și fostul prefect, Aneta Matei.

Cât privește autoritățile locale, în speță Instituția Prefectului Județului Giurgiu, răspunsul primit este unul INCREDIBIL: „Situatia domnului in cauza este sub control. Autoritățile române sunt preocupate in continuare de problema repatrierii, iar orice alte informații care apar in spatiul public sunt speculații.”. Am specula și noi, întrebând acele autorități când au avut ultima convorbire cu Bebe Burcea, și cu ce l-au ajutat, concret, până în acest moment.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole