22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Și totuși…Pistele pentru biciclete nu sunt un moft al președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu! Ministrul Cseke Attila cere Instituției Prefectului să se implice în realizarea acestora!

Unul dintre proiectele importante pe care președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și-l dorește devenit realitate este realizarea de piste de biciclete (trasee cicloturistice), obiectiv luat, în ultima perioadă, peste picior de către Prefectul Județului Giurgiu. Numai că, deși pentru unii pare a fi un obiectiv fantastic (sau fantasmagoric), iată că inclusiv de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a sosit, de curând, pe adresa unui număr de 12 Instituții ale Prefectului din țară, printre care și a celei din Giurgiu, un document prin care se cerea implicarea Instituției în realizarea traseelor cicloturistice.

Ministerul Dezvoltärii, Lucrärilor Publice și Administrației (MDLPA) coordoneazä prin Centrul Național de Coordonare Velo (CNCV) reformele investițiile din cadrul Componentei 11. Turism culturä a Planului Național de Redresare și Reziliențä privind amenajarea de trasee cicloturistice, inclusiv rutele EuroVelo 6 fi EuroVelo 13.

Parteneriatul cu Instituția Prefectului este fundamental în sprijinirea Consiliilor Județene în vederea amenajării de trasee și a obiectivului de dezvoltare a unui transport durabil prin crearea infrastructurii cicloturistice.

Prin urmare, CNCV va demara în perioada următoare achiziția de servicii de elaborare a unui studiu privind identificarea și stabilirea la nivel național a traseelor cicloturistice.

În vederea atingerii țintei privind amenajarea de trasee cicloturistice, vă rugăm să sprijiniți Consiliile Județene prin Instituția Prefectului și serviciile deconcentrate în procesul de identificare și stabilire a traseelor cicloturistice.

În acest context, se pare că ar merita găsit un răspuns la întrebarea „De ce minstrul Cseke a găsit de cuviință să introducă și județul Giurgiu în acest proiect?”, dar, având în vedere ultimele evenimente, poate că, cel puțin deocamdată, nu vor fi rostite. Dar un asemenea proiect, așa cum spunea nu o dată președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, s-ar constitui într-o reală oportunitate de promovare a turismului local în județul nostru.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole