17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Se reiau lucrările în comisiile Parlamentului European. Care sunt prioritățile toamnei pentru europarlamentarul giurgiuvean, liberalul Dan MOTREANU

Odată cu prima zi a acestei săptămâni, lucrările în comisiile de agricultură, mediu, sănătate publică, siguranță alimentară și dezvoltare regională din cadrul Parlamentului European, comisii din care face parte și europarlamentarul liberal giurgiuvean Dan Motreanu, și-au reluat lucrările.

Conform programului anunțat de liberalul giurgiuvean, alături de colegii săi vor fi luate în discuție mai multe proiecte importante, printre care: definitivarea noii politici agricole comune pentru anii 2023-2027; analiza celor 13 propuneri legislative ale Comisiei privind acțiunea climatică Fit for 55, cu obiectivul de a reduce gazele cu efect de seră cu 55% în 2030 față de 1990. Între altele, vom dezbate modalitățile de creare a infrastructurii pentru combustibilii alternativi și introducerea taxei carbon asupra importurilor din afara UE; pregătirea pentru eventualele crize sanitare în viitor; controlul planurilor naționale de relansare și al aplicării principiului statului de drept în Uniune și multe altele.

De altfel, o postare a lui Dan Motreanu, pe pagina sa de socializare, prezintă, succint, agenda comisiei AGRI:

„Pe agenda reuniunii comisiei AGRI, la care voi participa astăzi (n.r. luni, 30 august), se află stadiul negocierilor în trilog, adică Parlament-Comisia Europeană-Consiliu, referitoare la planurile strategice naționale prevăzute de noua politică agricolă comună, PAC. Janusz Wojciechowski, comisarul însărcinat cu agricultura, va prezenta comisiei AGRI comunicarea Comisiei Europene despre noua strategie a Uniunii pentru păduri pentru 2030. Noua politică agricolă comună (PAC) reprezintă o ocazie de a oferi un sprijin mai bine direcționat pentru silvicultori și pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor.Vom dezbate apoi documentul elaborat de Direcția Generală AGRI din Comisia Europeană despre efectele noii politici agricole comune asupra reînnoirii generațiilor de fermieri, dezvoltării locale și a ocupării forței de muncă din zonele rurale. Noua PAC își propune să atragă și să susțină tinerii agricultori și să faciliteze dezvoltarea afacerilor în mediul rural”, scria europarlamentarul liberal.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole