17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Scheme de sprijin de 185 de milioane de euro pentru crescătorii de animale

Membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, liderul liberalilor giurgiuveni Dan Motreanu anunța, de curând, faptul că începând de anul acesta crescătorii de animale din România vor beneficia de un sprijin în valoare totală de 185 de milioane de euro.

„Începând cu data de 16 octombrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale”, afirma Dan Motreanu.

Plafoanele alocate schemelor de sprijin în sectorul zootehnic sunt stabilite printr-un proiect aflat în dezbatere publică:

1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;

13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;

99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;

71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;

54.000 euro de euro, pentru specia viermi de mătase. 

Începând cu data de 2 decembrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.

Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Plăţile se vor face în lei, utilizând cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022.

(Sursa foto: facebook DAN MOTREANU)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole