17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Sâmbătă, 8 octombrie, produsele agroalimentare românești, sărbătorite în curtea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează o amplă campanie de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local, sub denumirea Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!

Împreună cu producătorii români, la nivel național, se va sărbători „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” prin organizarea a 100 târguri și evenimente, în perioada 8 – 10 octombrie 2022.

Despre ce se va întâmpla sâmbătă, 8 octombrie, la Giurgiu, ne-a vorbit directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor:

„Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, stabilită prin lege, este sărbătorită, an de an, începând cu 2017, pe data de 10 octombrie. Prin această lege se vrea îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români. La nivelul DAJ Giurgiu, sunt evidențiate, începând cu data de 8 octombrie, de la ora 9,00, prin Piața Volantă din incinta Direcției, situată pe șoseaua Ghizdarului nr.1. Tot evenimentul se va derula sub logo-ul „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare”, preciza directorul DAJ Giurgiu.

Evenimentul ce va debuta sâmbătă, 8 octombrie, va avea în program o scurtă reprezentație artistică a celor de la Millenium Art, dar și prezentarea și degustarea produselor expuse de cei aproximativ 20 de producători ce și-au anunțat prezența.

Finalul zilei (dar și al celor trei zile de sărbătoare a produselor agroalimentare românești) va fi marcat de donarea de produse (de către cei prezenți) către Așezământul Social „Sf. Arhangheli” din comuna Slobozia, acțiune realizată în colaborare cu Episcopia Giurgiului. De altfel, și alte centre (din subordinea DGASPC Giurgiu, în special) vor primi donații de la mai mulți producători, în zilele următoare Pieței Volante.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole