23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Rezultate BAC 2021 – sesiunea de toamnă. Rata de promovare, sub o treime! Din nou, un liceu din Giurgiu nu dă niciun promovat!

Vineri, 3 septembrie, s-au afișat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea august 2021. Deși speranțele pentru un rezultat promițător erau scăzute, totuși, după finalizarea contestațiilor, rata de promovare la nivelul județului Giurgiu a confirmat temerile: puțin peste 28% dintre cei înscriși în sesiunea a doua au reușit să obțină, în final, media 6, minimul ce le asigura statutul de „reușit” la examenul maturității.

„Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat – sesiunea august-septembrie 2021 au fost afișate astăzi, 3 septembrie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.
La nivelul județului Giurgiu, rata de promovare înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 28,87 % ( în creștere cu 2,32%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale ).
Din totalul de 137 de contestatii depuse de candidați, 67 au obținut note mai mari decât cele ințiale, 3 candidati au obtinut note egale și 67 au obținut note mai mici decât cele ințiale”
se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu.

După ce în prima sesiune, cea din luna iulie, niciun elev al Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni nu reușise să treacă de pragul de 6 pentru examenul de Bacalaureat, iată că și sesiunea din luna august, cea în care directorul unității de învățământ își punea speranțe, a arătat aproape identic. Cinci elevi înscriși, dintre care unul nici măcar nu s-a mai prezentat, și niciun candidat declarat REUȘIT! Aceste rezultate pun mari semne de întrebare asupra păstrării unității de învățământ ca și Liceu, tot mai multe voci afirmând că se ia în calcul chiar desființarea acesteia, ținând cont că rezultatele nu reflectă, nicidecum, investițiile și cheltuielile de până acum.

De altfel, era de așteptat un asemenea rezultat, dacă ar fi să luăm în calcul declarațiile mai multor elevi absolvenți care au recunoscut, cu nonșalanță, că nu s-au pregătit deloc pentru examen, distracțiile din cluburi și de pe litoral fiind, pentru mulți, mai importante decât o minimă recapitulare a materiei…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole