29.4 C
Giurgiu
sâmbătă,7 septembrie 2024
spot_img

Răspândacii „de serviciu” bagă spaima în giurgiuveni: ROSAL ar refuza să mai ridice, de miercuri, gunoiul din oraș! Care este, de fapt, adevărul…

După „experiența” neplăcută de acum câteva zile, când deșeurile menajere din municipiu nu au mai fost ridicate de către cei de la ROSAL, pentru că ECO SUD, cei care administrează depozitul de deșeuri de la Frătești, au decis să închidă porțile, și, se pare, din lipsă de ocupație, unii concetățeni au găsit de cuviință să arunce pe piața zvonurilor din municipiu un alt fake news. Conform acestor răspândaci, sau zvonaci, cum vreți să îi catalogați, marți, 2 mai, ar fi fost ultima zi în care ROSAL ar mai ridica gunoiul din municipiu.

Desigur, giurgiuvenii de bună credință au început să se sperie, să discute, să vocifereze chiar…Doar că nimeni nu a catadicsit să se intereseze care este, de fapt, realitatea.

Pentru o mai bună informare a cetățenilor municipiului, în cadrul unei discuții purtate cu primarul Adrian Anghelescu, acesta a precizat:

„Deși ne luptăm de atâta vreme cu problema restanțelor moștenite de la fostul primar, am încercat, așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, să rezolv problema cu bruma de buget și cu sprijinele primite de la Guvern. Ceea ce trebuie să se știe, am spus-o dar repet, este faptul că, lunar, sumele încasate din taxa de habitat, aproximativ 150 – 180.000 de lei, iar factura emisă, lunar, de ROSAL, este de aproape 900.000 de lei. Dintr-un foc, ne luptăm cu o gaură de acoperit, dar totuși încercăm să găsim soluții. Cât privește zvonurile lansate în municipiu, îi asigur pe locuitorii Giurgiului de faptul că acest lucru NU SE VA ÎNTÂMPLA! Nu ne vom confrunta nici cu situația de la sectorul 1 din București, nici cu cea de la Baia Mare sau de la Târgu Mureș, unde oamenii au ajuns să aibă sănătatea în pericol din pricina deșeurilor neridicate un timp îndelungat! Revin! Nu vom avea probleme cu ridicarea deșeurilor menajere din municipiu. De asemenea, îi asigur pe locuitorii municipiului că voi face tot posibilul ca ei să resimtă cât mai puțin orice fel de criză – fie ea a deșeurilor, sau de altă natură – care ar putea să apară în Giurgiu”, declara edilul municipiului.

Din nefericire, nici legislația nu este una care să sprijine comunitățile în situații extreme, cum ar fi imposibilitatea ridicării sau depozitării deșeurilor. Una dintre soluții, extrem de ușor de gestionat ar fi permiterea, în situații de urgență, de a se ridica deșeurile cu vehicule ale primăriilor, sau depozitarea pe o platformă special amenajată, în afara localității, platformă ce ar putea fi gestionată de către municipalitate, pe un timp scurt, limitat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole