12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

PROTEST în fața Prefecturii Giurgiu. Polițiștii de la EUROPOL au pichetat, timp de două ore, sediul instituției (FOTO/VIDEO)

Polițiști din toată țara protestează săptămâna aceasta în fața Prefecturilor. Calendarul a debutat pe 13 decembrie, urmând să culmineze cu protestul din fața Guvernului, programat pentru data de 17 decembrie.

Astăzi, 15 decembrie, aproximativ 50 de sindicaliști de la EUROPOL – Sindicatul Polițiștilor din Penitenciarul Giurgiu au pichetat, pentru două ore, sediul Prefecturii Giurgiu, înarmați cu vuvuzele, fluiere și pancarte.

Sindicaliştii au anunțat și un model de NOTIFICARE prin care să îşi exercite dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 şi refuzul de a mai efectua sarcini/atribuţii pe care nu le au în fişa postului în situaţia în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. Avem cele mai bune exemple ale protestelor din justiţie (protestul magistraţilor prin suspendarea şedinţelor de judecată) şi sănătate (încetarea activităţii) în urma cărora, angajaţii din aceste sectoare de activitate şi-au primit drepturile. De aceea vă cerem să ne sprijiniţi ca să putem să ne obţinem drepturile”, precizează reprezentanţii sindicatului.

Poliţiştii din toată ţara au mai lansat o mișcare de protest prin care au înlocuit amenzile cu avertismentele pentru şoferii români prinşi în timp ce încălcau legea. Zeci de astfel de avertismente au fost publicate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Revendicările, conform participanților la pichetarea Instituției Prefectului Județului Giurgiu de miercuri, 15 decembrie, sunt legate de respectarea şi aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, începând cu 01 ianuarie 2022, şi indexarea pensiilor militare cu indicele inflaţiei, fiindcă, în ultimii doi ani nu au mai fost indexate.

Nu cerem măriri salariale, nu cerem nimic în plus, cerem doar respectarea legii. În ultimii patru ani, am fost cea mai defavorizată familie ocupaţională din sistemul bugetar, faţă de cei din sănătate, învăţământ sau faţă de demnitarii cărora, începând cu 1 ianuarie 2017, li s-a aplicat direct această grilă de salarizare, (…) după care personalului sanitar, unde s-au dublat şi chiar s-au triplat salariile, apoi la profesori. Şi întotdeauna îngheţăm salariile la cei care au rămas, adică la poliţişti. Începând din anul 2020, prin OUG 114, prin care s-au îngheţat salariile, acum se încearcă acelaşi lucru, fără a respecta legea. Noi suntem puşi în fiecare zi să respectăm legea, iar Guvernul României nu îşi asumă atribuţiile şi tot ce s-a votat în Parlament”, susțin protestatarii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole