22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Proiectul de montare a contoarelor inteligente în Municipiul Giurgiu a intrat în linie dreaptă

Începând cu luna martie 2023, APA SERVICE SA GIURGIU derulează proiectul ”Implementare soluție digitală contorizare apă potabilă la APA SERVICE GIURGIU” – POIM 2014-2020.

Prin intermediul acestuia vor fi montate, în Municipiul Giurgiu, 14.500 de contoare inteligente, în locul actualelor apometre.

Marți, 10 octombrie, la sediul companiei Apa Service Giurgiu s-a semnat contractul cu firma VESTRA INDUSTRY SRL, câștigătoare a licitației pentru furnizarea celor 14.500 de contoare inteligente, achiziționate prin fonduri europene, de aprox. 2 mil. euro.

„Este un pas mare pentru că această digitalizare va aduce multiple beneficii atât societății cât și consumatorilor, pentru că vom putea să urmărim consumurile de apă și pierderile în timp real.

Este, așadar, un prim pas, pentru că avem un parc de circa 24.000 de contoare în municipiul Giurgiu, iar prin acest proiect acoperim doar o parte, 14.500 de contoare. Așteptăm și următoarele axe de finanțare astfel încât să putem acoperi întreg parcul de contoare.” – Alexandru Popescu – dir. Gen. Apa Service Giurgiu

Multiplele beneficii ale contoarelor inteligente au fost expuse de Dumitriu Constantin – administratorul VESTRA INDUSTRY SRL:

  • Lipsa intervenției umane;
  • Fiecare locatar care își va crea un cont pe platforma societății va putea vedea consumul de apă din oră în oră;
  • Automatizarea procesului de facturare în timp real;
  • Posibilitatea de a vedea în timp real dacă sunt pierderi;
  • Reducerea costurilor și consumurilor privind producția de apă;

Prima tranșă de contoare inteligente va sosi la Giurgiu săptămâna viitoare urmând ca până la 31 12.2023 toate cele 14.500 de sisteme inteligente să fie montate în locuințele din municipiu.

Vor beneficia de noile contoare toți locatarii care locuiesc la bloc, însumând 12.500 de aparate digitale, restul de 2.000 urmând a fi montate la case, acolo unde accesul cititorilor se face cu greutate sau unde se înregistrează frecvent pierderi de apă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole