17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Primarul comunei Schitu, Ionel PAȘOL: „Apel către cei care gestionează programul PNRR: NU MAI DAȚI AȘA UȘOR REFUZURI…E VORBA DE OAMENI, NU DE INTERESE!”

Cele două programe inițiate și susținute de Guvernul Ciucă, PNRR și ANGHEL SALIGNY, sunt considerate, de primarii de comună din județ, o adevărată gură de oxigen. Chiar dacă, în unele cazuri, oamenii se confruntă cu o multitudine de piedici, din pricina – încă – a birocrației, proiecte importante pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.

Un asemenea exemplu este primarul liberal al comunei Schitu, Ionel Pașol care, în cadrul unei recente întâlniri, ne-a împărtășit câte ceva despre proiectele depuse pe cele două programe.

„Pe PNRR avem un proiect depus pentru reabilitarea unui bloc de locuințe, cu patru apartamente, în satul Vlașin, proiect depus pe Componenta 5 – Valul renovării. Din păcate, ne-a fost returnat de două ori, nu cunosc motivele…Am contestat inițial, apoi ni s-au invocat alte motive, nu foarte clare…Aș ruga, pe această cale, persoanele care sunt implicate în aceste programe – în special PNRR – să se aplece mai bine asupra verificării proiectelor, și să nu se mai dea refuzuri cu atâta ușurință. Este un apel al meu ca primar, ca șef de administrație, care își dorește să facă ceva”, a precizat primarul Ionel Pașol.  

Blocul ce ar fi trebuit reabilitat prin PNRR…

Referindu-se la cel de-al doilea proiect, depus pe programul ANGHEL SALIGNY, primarul comunei Schitu ne spunea că acesta se află pe lista de aprobări, doar că Ministerul de resort a solicitat o serie de clarificări, aflate în curs de realizare.

„Suntem în curs de emitere certificat de urbanism până în stadiul de autorizare a lucrării, și după aceea, depunem autorizația și vom fi chemați să semnăm contractul de finanțare. Sper ca, anul acesta, să parcurgem o etapă extrem de importantă în proiectul de alimentare cu apă în satele Bila și Cămineasca. Avem doar un proiect aprobat, am mai avut încă unul, dar aprobarea cred că a fost funcție de valoarea totală. Eu sunt extrem de mulțumit, și am ales ca, dintre alimentarea cu apă și drumuri, să investim acești bani în alimentarea cu apă”, a încheiat edilul comunei Schitu, Ionel Pașol.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole