16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Comana: „Vă dau nota zece!”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat astăzi la Giurgiu, unde a vizitat Parcul Natural Comana, context în care a subliniat importanţa acţiunilor privind combaterea schimbărilor climatice, dar şi a necesităţii protejării mediului.

Vizita președintelui României a cuprins, pe lângă prezentarea importanței turistice și ecologice a Parcului Natural Comana, și o plimbare pe canalele din Delta Neajlovului, făcută la bordul uneia dintre bărcuțele pe care le pot închiria și turiștii dornici să vadă, de aproape, frumusețile zonei.

De altfel, președintele Iohannis a subliniat faptul că parcurile naturale au o importanţă deosebită pentru mediu, subliniind următoarele: “Trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în acelaşi timp să protejăm mediul..Am venit în această zonă frumoasă, Comana, pentru a discuta despre proiectele de punere în valoare a zonei, dar vreau să atrag atenţia şi asupra importanţei acestor zone naturale protejate. Avem mai multe astfel de zone în România şi ele au o importanţă deosebită pentru mediu. Au o importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsurile pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi călduroasă, dar pădurea menţine temperatura scăzută. Similar, când avem furtuni sau ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa. Şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Am avut foarte multe fenomene meteo ieşite din comun. Am avut zile caniculare mult mai multe faţă de anii trecuţi, am avut furtuni, ploi torenţiale, inundaţii grave în mai multe zone ale ţării”.

Presedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, i-a prezentat şefului statului proiectele de dezvoltare a zonei.

„Parcul Natural Comana este important deoarece influenţează viaţa socio-economică a judeţului Giurgiu, motiv pentru care Consiliul Judeţean a avut şi în trecut şi pregăteşte un număr de proiecte importante care să ne ajute să punem în valoare această bogăţie de care ne mândrim. Proiectele vizează reconstrucţia ecologică a bălţii Comana prin ridicarea cotei digului, realizarea unui culoar pentru biciclete de la Bucureşti prin Parcul Comana, digul de apărare până la municipiul Giurgiu, realizarea unor trasee prin interiorul parcului pentru rezervaţiile de ghimpe şi bujor sălbatic, a unei zone de parcare şi a unui ansamblu socio-cultural în incinta Mănăstirii Comana.

Așa cum sublinia și preşedintele Klaus Iohannis trebuie să conştientizăm cu totii importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în acelaşi timp să protejăm mediul înconjurător.”, declara președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, la scurt timp de la finalizarea întâlnirii.

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat autorităţile judetene pentru proiectele de extindere a zonei. “Vă dau nota zece”, a mai spus seful statului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole