26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Poftiți la…NOAPTEA MUZEELOR!

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție.

Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 13 mai.

La Giurgiu, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” a pregătit pentru deja cunoscutul eveniment mai multe manifestări la care sunt invitați toți giurgiuvenii, și nu numai.

Sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 18,00 va putea fi vizionată expoziția de artă „Din comorile muzeului” precum și expoziția „Școala românească de odinioară”, aparținând scriitorului și colecționarului Petre Crăciun, un vechi colaborator al Muzeului giurgiuvean.

Tot în seara zilei de 13 mai și tot începând cu ora 18,00, în cadrul aceluiași eveniment, va avea loc în Parcul Alei un spectacol muzical coregrafic susținut de artiștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și ai Centrului Cultural Local „Ion Vinea”. Evenimentul se va desfășura până la ora 24,00.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole