22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Parlamentarii din țările membre ale Consiliului Europei sunt solidari cu poporul ucrainean. Printre ei, și parlamentarul liberal giurgiuvean, Gabriela HORGA

Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, a participat, la Strasbourg, la o demonstrație prin care parlamentarii din delegațiile țărilor membre ale Consiliului Europei și-au arătat solidaritatea cu poporul ucrainean.

Participanții au cerut Rusiei să înceteze războiul declanșat împotriva Ucrainei și au aplaudat curajul poporului ucrainean.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) s-a întrunit într-o sesiune extraordinară dedicată consecinţelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Gabriela Horga, deputatul liberal giurgiuvean, de altfel unul dintre cei mai activi parlamentari ai județului, a participat la această reuniune în calitate de membră a Delegației Parlamentului României la APCE.

„În data de 25 februarie, Rusia a fost suspendată din Consiliul Europei, ca răspuns la atacul armat contra Ucrainei, declanșat în ziua de 24 februarie. Consiliul Europei a fost format după Al Doilea Război Mondial pentru a proteja drepturile omului și statul de drept şi este un organism separat de Uniunea Europeană. Reunește toate statele Uniunii Europene precum și alte state din centrul și estul Europei. Am participat, împreună cu parlamentarii din delegațiile țărilor membre ale Consiliului Europei, la o  demonstrație de sprijin și solidaritate cu Ucraina. Am cerut încetarea războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. 

Participanții, parlamentari din toate țările membre, au aplaudat curajul poporului ucrainean. Am participat la această reuniune în calitate de membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)”, preciza, la scurt timp de la finalizarea întrunirii, deputatul liberal Gabriela Horga.

Totodată, premierul Ucrainei, Denis Șmihal, s-a adresat Adunării, în cadrul aceleiași ședințe, în această după-amiază.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole