22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Organizația municipală a PNL și-a ales echipa de conducere a următorilor patru ani

Luni, 12 iulie, delegați ai organizațiilor teritoriale ale PNL din municipiu s-au reunit pentru alegerea unei echipe de conducere, care să asigure continuitatea și chiar implementarea unor noi proiecte politice liberale la nivel de municipiu. Acest lucru se întâmplă la exact un an de când fostul președinte al organizației municipale, Marian Măroiu, a trecut – pe fondul unor dispute interne legate de candidatura la scaunul de primar al municipiului – în tabăra social-democrată. De atunci, conducerea organizației a fost preluată, la nivel local, cu titlu interimar, de către Alina Meclea, consilier local la acea vreme.

Odată cu alegerile de luni, președinte a fost ales actualul primar al municipiului, Adrian Anghelescu, iar cei doi prim-vicepreședinți sunt Alina Meclea și viceprimarul Silviu Dumitrescu.

„Le mulțumesc tuturor cetățenilor din municipiul Giurgiu care au votat PNL, l-au votat pe Adrian și echipa liberală. Astăzi este o zi de sărbătoare în interiorul PNL, pentru că, după rezultatul foarte bun de la alegeri, se alege noua conducere a organizației municipale. Este o schimbare de ștafetă, dar nu înseamnă că nu rămâne aceeași echipă, o echipă tânără, care se bazează pe experiența lui Adrian Anghelescu, o echipă care are capacitatea de a conduce organizația și municipalitatea. Echipa este supusă unui mare număr de provocări, pentru că ambele activități ale primăriei și consiliului local vor atârna în modul în care îi vor analiza cetățenii peste trei ani și jumătate, la următoarele alegeri locale. Eu îmi doresc de la organizația municipală condusă de Adrian Anghelescu ca ea să se dezvolte în permanență, să dezvolte resursa umană a organizației, să atragă oameni care doresc să facă politică, oferindu-le șansa de a face politică aplicată. Îmi doresc ca și organizația județeană să facă o altfel de politică, cu proiecte importante pentru județ, mai ales pentru copiii care s-au pregătit pentru Bacalaureat, toți cei 63 de elevi care au participat, promovând examenul maturității, ceea ce mă face să mă simt încântat de activitatea organizației”, spunea președintele (încă) interimar al organizației județene, europarlamentarul Dan Motreanu.

În opinia liderului județean, organizația din municipiu a crescut atât numeric, dar mai ales valoric, cu oameni de calitate, ce au candidat la diverse funcții din Biroul Politic Municipal.

„Sper ca toți cei care doresc să se implice să găsească această deschidere din partea noii conduceri a organizației municipale, pentru a le da posibilitatea să se implice, atât în proiectele politice, dar și în cele administrative, primind șansa de a promova în cadrul organizației”, mai spunea Dan Motreanu.

În perspectiva alegerilor de peste trei ani și jumătate, europarlamentarul giurgiuvean preciza că, din păcate, municipiul nu are resursele financiare de a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care și le dorește conducerea Primăriei, fiind multe lucruri de corectat.

„Eu, ca președinte de organizație, ca europarlamentar, dar și colegii din Parlamentul României, am fost în permanență alături de organizație, de Primăria Municipiului, reușind să atragem anumite resurse financiare importante pentru a acoperi o parte din datoriile pe care le-am găsit. Suntem la început de drum, nu am făcut evaluări asupra echipei de la Primărie, dar cred că, la finele acestui an se va impune o asemenea evaluare. Dar știm foarte clar ce avem de făcut, pentru atragerea de fonduri, și sper ca Guvernul PNL să sprijine în continuare, așa cum a făcut și la sfârșitul anului trecut, Primăria Giurgiu”, a mai declarat europarlamentarul Dan Motreanu.

Proaspătul președinte al organizației municipale, Adrian Anghelescu, a declarat, la rândul său:

„În situația mea inedită de astăzi, de om politic, pentru că până acum am fost doar un simplu membru PNL, voi fi atent la echipe, la oameni, până acum fiind atent doar la principii, la faptul că fără plus-valoare nu se poate. Acest lucru m-a determinat să mă alătur forțelor de dreapta. Unii mă vor condamna, dar le spun că nimic nu se poate fără muncă.

Ori alegi calea cea mai grea, și nădăjduiești să nu mai fii pe penultimul loc, și încerci să nu minți, să nu faci promisiuni deșarte, doar de dragul câștigării alegerilor, dovedind că nu ești copia altor partide, doar de teama de a nu eșua. PNL este cel mai vechi partid din Europa, și nu degeaba! Suntem huliți, e adevărat, noi, ca politicieni, pentru că multe persoane din clasa politică au dezamăgit.

Sper să am tăria de caracter ca atunci când voi dezamăgi să mă retrag cu demnitate, iar lucrul acesta să fie înțeles și de cei care vor să urmeze cariera politică”, a încheiat proaspătul președinte al organizației municipale a PNL Giurgiu.

Legat de proiectele de perspectivă, Alina Meclea, fostul președinte interimar și actual prim-vicepreședinte, preciza că esențială este implicarea tinerilor în politică, în actul decizional, un deziderat fiind ca fiecare membru cu mare vechime în partid să pregătească un tânăr pe care să îl lase în locul său, în PNL Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole