22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

O nouă escrocherie imobiliară la Giurgiu?! Primăria Municipiului se dezice de „investitori”

Având în vedere comunicatul postat online atașat prin care dezvoltatorul imobiliar anunță „case prefabricate la cheie […] un nou proiect imobiliar în Giurgiu” – respectiv 24 locuințe, în mun. Giurgiu, str. Popa Florea, ce va fi finalizat în 15 octombrie 2022, vă aducem la cunoștință că Primăria Municipiului Giurgiu nu a emis autorizații de construire în acest scop.
Menționăm că realizarea unui ansamblu de locuințe individuale presupune în primă fază emiterea unui certificat de urbanism, elaborarea unei documentații de urbanism de tip PUZ, avizarea de Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, obținerea celorlalte avize și acorduri, aprobarea acestei documentații de urbanism în Consiliul Local, iar ulterior demararea procedurii de autorizare propriu-zisă a locuințelor, respectiv obținerea autorizațiilor de construire în baza cărora va putea începe execuția lucrărilor de construcții.
Atragem atenția locuitorilor cu privire la contractele pe care le vor încheia, ținând cont de faptul că finalizarea locuinței presupune recepția lucrărilor, precum și intabularea construcției.”

Astfel sună un comunicat postat, recent, pe contul oficial de socializare al Primăriei Municipiului Giurgiu, drept „replică” la un anunț ce deja face furori pe facebook. Mai exact, o agenție imobiliară îi îmbia pe doritorii de locuințe individuale, situate la limita orașului Giurgiu, cu locuințe la prețuri „de nerefuzat”: „Case prefabricate la cheie fără avans, plata se va face la finalizarea montări. Soseaua Alexandriei 170A Giurgiu AvantajeLivrare rapida (30 zile) de la obținerea documentației necesare Se instaleaza usor si repede in 5-7zileConstructie rezistenta si usoaraSe poate dezasambla si muta in alta locatieCu finisaje incluseAspect foarte frumos, de casa standardSet complet de accesorii pentru toata casa, incluzand electrice, plafoniere, lampi electrice, dotare baie (dus/toaleta/chiuveta), tevi si accesorii de racordare samd.Produs de calitate. Pret imbatabil! (…) Prețul acestei case cu teren nostru este de 42.500€ Casa cu 3 Dormitoare + Living 65m2 este 48.500€ Casele se vor preda la cheie și cu toate utilitățile. Tel: 0799553484 Florin”, suna anunțul agenției imobiliare.

De menționat faptul că, la scurt timp de la apariția informării Primăriei Giurgiu, reprezentanții aceleiași agenții imobiliare susțineau că anunțul este, încă, DE ACTUALITATE! Cu alte cuvinte, deși nu există documentație pentru „amenajarea” acelei zone, giurgiuvenii creduli sunt îmbiați în continuare cu oferte „de nerefuzat”, existând totuși riscul ca, la un moment dat, după ce vor deveni „proprietari cu acte-n regulă”, să se vadă în ipostaza de a plăti amenzi enorme sau chiar să demoleze construcțiile cu pricina.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole