17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

O nouă centrală fotovoltaică va fi construită la Giurgiu

Enel Green Power România, parte din grupul Enel, a semnat două contracte cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos pentru achiziționarea a două proiecte de centrale fotovoltaice situate în județele Giurgiu și Teleorman, cu o capacitate totală de aproximativ 90 MW.

Primul proiect va avea o putere instalată de 63 MW și va fi implementat în Călugareni, județul Giurgiu. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2021. A doua centrală va fi construită în Moșteni, județul Teleorman. Capacitatea acesteia va fi de 26 MW iar lucrările de construcție sunt preconizate să înceapă în prima parte a anului 2022. Pentru cele două centrale, operarea comercială este estimată să înceapă la sfârșitul anului 2022 și, respectiv, la începutul anului 2023.

„Enel Green Power accelerează tranziția energetică în România, fiind un lider în domeniul energiei regenerabile în mixul energetic al țării. Achizițiile recente fac parte din strategia noastră de afaceri mai largă pentru țară, care începe acum etapa de decarbonizare,într-un ritm dinamic”, a declarat Aristotelis Chantavas, Head of Europe at Enel Green Power. „Prin creșterea capacității noastre instalate din surse regenerabile de energie, sprijinim România pentru a-și îndeplini obiectivele de mediu, susținând viziunea comună a Acordului Verde (Green Deal) și punem bazele unei economii decarbonizate mai competitive,  ajutând în același timp dezvoltarea durabilă a întreprinderilor naționale și locale.”

România are o mare oportunitate de a valorifica potențialul său neexploatat în resursele regenerabile, mai ales acum, cu noile obiective europene pentru tranziția energetică. Enel Green Power România urmează un plan solid de investiții în țară care ne reafirmă angajamentul de a face planeta noastră una sustenabilă”, a declarat Florin Gheorghiu, directorul general al Enel Green Power România.

Producția de energie estimată pentru cele două centrale solare construite în parteneriat cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos este de aproximativ 130 GWh anual, contribuind la reducerea cu 141.740 de tone de emisii de CO2 pe an. În plus, acestea vor crește semnificativ capacitatea fotovoltaică existentă a EGP România, situată acum la circa 36 MW.

Enel Green Power, parte a Grupului Enel, dezvoltă și operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial și este prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de aproximativ 50 GW și un mix de producție care include energie eoliană, solară, geotermală și hidroelectrică, Enel Green Power se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele cu energie regenerabilă.

MYTILINEOS S.A. este o companie grecească de top, activă în sectoarele metalurgie, energie electrică și gaze, regenerabile și soluții de stocare, și soluții tehnice sustenabile. Înființată în Grecia în 1990, compania este listată la bursa din Atena, are o cifră de afaceri consolidată de 1,9 miliarde de euro și angajează direct sau indirect mai mult de 3.850 de persoane în Grecia și în străinătate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole