11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

O asociație de locatari din municipiu, acuzată de cetățeni de încălcarea legii. Numele proprietarilor figurează, în continuare, la avizier, deși acest lucru este ILEGAL!

Cu mai bine de un an în urmă, legiuitorii României au decis ca, la avizierul asociațiilor de proprietari din țară, să nu se mai afișeze (conform reglementărilor GPDR în vigoare) numele și prenumele locatarilor, fie ei restanțieri sau nu. Cu toate acestea, o asociație din municipiu, mai exact asociația de proprietari nr 29 din Centrul orașului, ori nu a auzit, ori se preface că nu știe de acest lucru…

Nereguli peste nereguli…

Oamenii, nemulțumiți de situația în care se află de ani de zile, au decis să ceară ajutorul presei pentru a „dezlega”, cumva, nodurile ilegalităților pe care le tot reclamă către autorități, autorități care, în opinia lor, sunt surde la toate apelurile lor. În special cei din blocul MUV 2 sunt „atacați”, sistematic, de reprezentanții asociației, lor fiindu-le imputate majoritatea pierderilor, iar atunci când vine vorba de vreo investiție – chiar din fondul de rulment – li se răspunde că acei bani au fost folosiți pentru…achitarea datoriilor!

Blocul cu 42 de apartamente dar cu 43 de proprietari!

Incredibil, nu-i așa? Deși blocul amintit anterior are doar 42 de apartamente, pe lista afișată la avizier figurează…43 de proprietari! Întrebarea – legitimă – ce s-a ridicat în această situație este: DE CE? Desigur, oamenii ne-au povestit pe scurt istoria anomaliei: cel de-al 43-lea proprietar este un fost proprietar, ce și-a vândut locuința, deci nu mai locuiește acolo, dar care figurează în continuare cu datorii. Și acestea nu sunt deloc mici! Și se adună, lună după lună, pentru că, nu-i așa, omul nemailocuind acolo, nu mai are ce și de ce să plătească…iar cei rămași, îndură anomalia!

Întrebați cu privire la acest aspect, reprezentanții asociației au cam dat din colț în colț, fără însă a da un răspuns clar. Concret, au spus că omul avea datorii, și chiar dacă nu mai este proprietar în bloc, el trebuie trecut acolo, să vină să își plătească cele peste o sută de milioane datorie…Dar ei, reprezentanții asociației, nu fac nimic concret pentru recuperarea debitului, pentru că…nu au cum! În schimb, pe alți „datornici”, ale căror sume către asociație nu depășeau 2500 de lei, și pentru care s-au făcut eșalonări asumate și ferme, au fost acționați în instanță! Nu au avut nici în acest caz prea multe de spus reprezentanții asociației de proprietari!

Asociația în care administratorul merge în patru concedii pe ani și toți membrii comitetului sunt plătiți

Pentru toți cei din comitetul asociației, dar și pentru femeia de serviciu sau pentru instalatori (cei din urmă nu trec cu săptămânile pe la blocul lor, conform declarațiilor locatarilor) s-au stabilit remunerații. Unii cu două ore, alții cu patru, alții…program întreg! Dar pe care îl prestează oriunde, numai în interesul locatarilor, nu, după cum precizau aceiași oameni nemulțumiți.

„Ne-a curs apa în subsol trei săptămâni, am anunțat la asociație, dar degeaba…toată acea pierdere ni s-a imputat nouă! Aproape trei milioane de lei (lei vechi) ne-a venit, pe apartament, de plată…Asta din cauza nepăsării lor!”, mai spuneau locatarii din MUV 2.

La momentul documentării noastre, administratorul asociației era…în Italia! La sediul asociației am găsit doar contabilul și președintele, care au încercat, în fel și chip, să ne lămurească de faptul că în blocul amintit ar fi vreo câteva persoane rău-voitoare, care le-ar vrea răul…

Deși oamenii au făcut nenumărate sesizări către serviciile specializate ale Primăriei Giurgiu, de fiecare dată, la controale, anunțate din timp, totul a fost…precum Albă ca Zăpada!

„Ne-am dori și noi un control așa, ca la carte…Am mai lucrat și noi, unii dintre noi, prin asociații de locatari, și când aveam câte un control, păi ne căutau de la ac la papiotă și la coala de hârtie. Pe ăștia, îi controlează așa, doar pe câte o chestie…iar ei au grijă să își asigure „curățenia”, deci tot noi picăm de proști”, ne precizau unii dintre locatarii blocului MUV 2.

În afara acestui bloc, și altele sunt – se pare – într-o situație similară…Dar cu declarații și precizări suplimentare, vom veni la momentul potrivit!

Și așteptăm, totodată, un punct de vedere oficial al celor de la serviciul Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Giurgiu, cu privire la controalele, deficiențele constatate și sesizările locatarilor din blocul MUV 2.  

N.R. – întrucât nu avem acordul scris al celor cu care am stat de vorbă, le păstrăm, deocamdată, anonimatul. De asemenea, suntem în posesia probelor că la blocul amintit se încalcă legislația în vigoare, însă, din aceleași considerente, păstrăm aceste imagini.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole