12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Nu le PaSă De Giurgiu… Cristina Elena DINU a votat ÎMPOTRIVA Certificatului Digital privind COVID!

Situația COVID 19 la nivel de municipiu este una demnă de fiori reci pentru orice om normal. Municipiul a depășit incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori, județul a depășit și el 5 cazuri la mia de locuitori și, în consecință, conform legislației, trebuie luate o serie de măsuri. Printre acestea, și eliberarea, verificare și acceptare Certificatului Digital al Uniunii Europene, privind COVID. Conform OUG 68/2021, eliberarea acestor certificate este menită a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID 19 în UE, fiind solicitat de alte țări membre, dar și folosit pentru eliminarea carantinei din zone roșii sau galbene, pentru cei care îl dețin în toată Uniunea European. Astfel, astăzi, 6 octombrie, Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților a luat în discuție exact această ordonanță de urgență.

Ordonanța a fost emisă de Guvern în iunie anul acesta și prevede măsurile pe care le-au luat, deja, autoritățile pentru a face posibilă eliberarea acestui certificat. Pe baza ordonanței, numeroși români și-au eliberat certificatele care le-au permis să călătorească în țări ale Uniunii Europene. Ordonanța nu prevede niciun fel de obligații pentru anumite categorii de angajați.

Culmea, în acest caz, este votul împotrivă dat de Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu care, pe deasupra, mai este și medic de profesie! Asta în condițiile în care la Giurgiu, așa cum precizam, municipiul a depășit, pentru a doua zi consecutiv, 7 cazuri la mia de locuitori, iar dumneaei este, culmea!!, medic de profesie, absolventă de medicină și medic de familie! Probabil ruptă de realitatea sanitară din Giurgiu, de când stă mai mult prin scaunele Parlamentului, Cristina Elena Dinu nu știe, în mod sigur, faptul că managerul Spitalului Județean de Urgență (pe care și dumneaei l-a manageriat o bucată de vreme), se află într-o situație DISPERATĂ: fără niciun loc liber la ATI pentru bolnavii COVID, cu secția Infecțioase plină (și cu transformarea, acum, a secției Neurologie în secție COVID, cu 12 paturi conectate la oxigen), Dragoș Chivu se roagă să se întâmple o minune astfel încât numărul bolnavilor să nu fie atât de mare, încât să umple și aceste 30 de noi paturi pentru COVID.
Revenind la deputatul PSD care, fără remușcări, a votat împotriva unei măsuri menite să reducă împrăștierea virusului și creșterea numărului de îmbolnăviri, nepăsarea vine chiar din modalitatea în care a obținut funcțiile de conducere (manager al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, Spitatlului Județean de Urgență Călărași) a fost una strict pe linie politică. Deși i s-a adresat un mesaj clar, venit de la oamenii care se luptă, zi de zi, cu salvarea din ghearele morții a celor infectați – urmare a unor presiuni exercitate de personaje precum Cristina Elena Dinu sau mai proaspeții aliați din Parlament, cei de la AUR – că oameni mor în fiecare zi, deputata social democrată le-a ignorat total!

Pe de altă parte, mesajele contradictorii date de unii decidenți politici, pe deasupra medici ca și social-democrata Cristina Elena Dinu, reprezentantă a unui partid care, de altfel, ar fi trebuit să apere CONCRET interesele și viața cetățenilor, sunt mesaje care nu fac onoare acestei meserii, cu un discurs anti-european, extremist, incorent, care nu susține vaccinarea de fapt, ci doar mimează, conduc la privirea cu scepticism a vaccinarii in România, spre deosebire de restul Europei.

„Rusine! Mai sunteți și in Comisia de Sanatate, unde probabil veți repeta votul iresponsabil de astăzi!”, sună mesajul transmis publicației noastre de către mai mulți giurgiuveni.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole